Szeged és környéke

2017.10.25. 16:46

Gyorsulnak a polgári perek

Szeged - Januártól lép hatályba a polgári perrendtartásra vonatkozó új törvény, ez az ügyfelek számára a perek felgyorsulását jelenti - közölte szerdán a Szegedi Ítélőtábla elnöke.

Munkatársunktól

Harangozó Attila kijelentette: januártól az állami szervek, a jogi képviselővel rendelkezők és a jogi személyek csak elektronikus úton nyújthatják be keresetleveleiket a bíróságokon. Megváltozik az ügyek menete is: a cél az, hogy a tárgyalásokat egyetlen nap alatt be lehessen fejezni. Hámori Attila, az ítélőtábla elnökhelyettese hozzátette: ennek ára az lesz, hogy a perelőkészítési szakasz a mostaninál tovább fog tartani, az ügyfeleknek kötelességük lesz előzetesen minden rendelkezésükre álló dokumentumot, szakértői igényt, tanúmeghallgatásra vonatkozó javaslatot benyújtani, a tárgyalás megkezdése után csak nagyon indokolt, a jogszabályban meghatározott esetekben fogad be a bíróság újabb indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!