Szeged és környéke

2014.07.07. 22:23

Gyümölcsfáit ápolja a volt képviselő

Szeged - Bohács Zsolt ügyvédként, Vincze László őstermelőként dolgozik. Kalmár Ferenc és Ujhelyi István maradt a politikánál.

Munkatársunktól

– Ügyvédként dolgoztam, és ügyvédként dolgozom a jövőben is. Ilyen szempontból nincs változás az életemben – mondta lapunknak [namelink name="Bohács Zsolt"]. A volt honatya tavaly a vagyonnyilatkozata szerint bruttó 21,5 millió forintot keresett ügyvédként. A fideszes politikus, a szegedi közgyűlés Fidesz– KDNP-frakciójának jelenlegi vezetője a politikai pályafutásával kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolta, amennyiben lesz rá lehetősége, és ősszel a szegedi választók is úgy gondolják, önkormányzati képviselőként folytatja a munkát.

[namelink name="Kalmár Ferenc"] kereszténydemokrata politikus a jövőben is politikával kíván foglalkozni. – Jelenleg [namelink name="Kövér László"] parlamenti elnök kabinetjében dolgozom nemzetpolitikai szakértőként – mondta az egykori szegedi országgyűlési képviselő. Elmondása szerint sok helyen tart előadást, a közeljövőben például Szlovákiában és Tusványoson is. Utóbbi helyen [namelink name="Orbán Viktor"] is rendszeresen tart előadást.

Kalmár nevéhez fűződik az a jelentés, amely a kollektív jogokról és az autonómiamegállapodásokról szól. A dokumentumot áprilisban fogadta el az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése. Kalmár elmondása szerint más feladatok is kapcsolódnak majd a szakértői munkájához belföldön és külföldön egyaránt. Hogy pontosan melyek ezek a feladatok, arról egyelőre nem kívánt beszélni. Mint ahogy arról sem, hogy vállal-e valamilyen feladatot a helyi politikában. Csupán annyit mondott, ez még kialakulóban van, de „szeretnék benne maradni a helyi politikában".

Az archív fotónkon felszólaló Kalmár Ferenc és a jobbra hátul ülő  Vincze László is búcsúzott a parlamenttől. Fotó: MTI

Az archív fotónkon felszólaló Kalmár Ferenc és a jobbra hátul ülő Vincze László is búcsúzott a parlamenttől. Fotó: MTI
Mágori Józsefnét többször kerestük az elmúlt hetekben, hogy megtudjuk, mivel kíván foglalkozni azt követően, hogy lezárult a parlamenti pályafutása. Makó volt fideszes országgyűlési képviselője azonban tegnap sem tudta még megmondani, mit dolgozik a jövőben. Mágoriné a vagyonnyilatkozata szerint a parlamenti képviselősége alatt szüneteltette foglalkozását a zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelemmel foglalkozó Stativum Bt.-ben, amelynek 49,6 százalékban volt a tulajdonosa és ügyvezetője.

[namelink name="Magyar Anna"] megyei közgyűlési elnök elmondta, nem indul az őszi önkormányzati választáson. A volt fideszes országgyűlési képviselő nem árulta el, mit dolgozik majd a jövőben, csupán annyit közölt, „lesznek olyan feladatai, amelyek még nem publikusak". A fideszes Bodó Imrét, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjét tegnap nem értük el telefonon.

A csongrádi [namelink name="Vincze László"] 1998-tól négy cikluson át volt parlamenti képviselő. A fideszes politikus nem vállal szerepet a helyi politikában. Elmondása szerint az unokáival kíván foglalkozni, és gazdálkodni szeretne a gyümölcsösében és a szőlőjében. Őstermelőként tavaly bruttó 2 millió forint volt a jövedelme Vinczének a vagyonnyilatkozata szerint.

A foglalkozására nézve testnevelő tanár politikus elmondta, kezdeményezője volt a mindennapos testnevelés bevezetésének. – Ha szakmai felkérést kapok, azt megfontolom – közölte a volt képviselő, aki szerint a politikában az a biztos, ami elmúlt, és ami következik, az csak lehetőség.

A szocialista [namelink name="Ujhelyi István"] az Európai Parlamentben folytatja politikai pályafutását. Az EP-képviselők nem szűkölködnek a földi javakban. A havi bruttó fizetésük nyolcezer euró (2,4 millió forint). Ehhez jön havi négyezer euró juttatás az irodai felszerelésekre, plusz az utazási költségtérítés és a 300 eurós napidíj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!