Szeged és környéke

2014.01.17. 22:18

H. Csongor: Csak akkor vagyok balhés, ha iszom

Szeged - Lapunkon keresztül kér bocsánatot minden érintettől H. Csongor, aki tavaly decemberben összevert egy fiatalembert a villamoson. Elborulását ittassággal és családi problémákkal magyarázta. A fiatalember most szabadlábon van, de lehet, hogy hamarosan évekre börtönbe kell vonulnia.

Munkatársunktól

„Ha visszaforgathatnám az időt, nem szállnék fel égő cigarettával a villamosra, és akkor ez az egész nem történt volna meg." Ezt mondta lapunknak H. Csongor, akit nem jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság, amiért tavaly december 6-án a 2-es villamoson megvert egy utast. Mint beszámoltunk róla, egy barátjával szállt fel a járműre. Dohányoztak, ezért a 28 éves [namelink name="Bakó Dávid"] odalépett hozzájuk, és kivette a cigit H. Csongor kezéből, majd elnyomta. Válaszként a 24 éves férfi kirúgta a lábát, majd ököllel ütni kezdte, feléje rúgott. A bántalmazott segítségére siető nőt szintén a földre lökte. Őrjöngésének a vele utazó barátja vetett véget, aki lerángatta a villamosról.

H. Csongor azért kereste meg szerkesztőségünket, mert nyilvánosan szeretne bocsánatot kérni minden érintettől. Felidézte, ő hogyan élte meg a történteket.

– Azon rágtam be, hogy a lábamhoz nyomta a cigarettát. Ha csak megkér, hogy ne dohányozzunk, eldobtam volna – fogalmazott H. Csongor, majd gyorsan hozzátette: természetesen nem így kellett volna reagálnia. – Némileg ittas állapotban voltam – magyarázta.

A 24 éves fiatalember halkan, kezét tördelve beszélt szerkesztőségünkben. Úgy fogalmazott: csak akkor balhés, ha iszik. – Néha kitörnek belőlem a családi problémáim miatt azok a dolgok, amiket elfojtok. Ha józan vagyok, ilyenkor csak elvonulok, de ha iszok, ordítok, dühöngök.

Ő is elismerte: nem ez volt az első balhéja. Volt már, hogy a barátját verték véresre – ő meg az elkövetőt. Rablásért is állt bíróság előtt, akkor pedig állítása szerint egy földön talált óra miatt. Valahogy mindig belekeveredett az ilyen ügyekbe.

Bűn és bűnhődés. H. Csongor lapunkon keresztül kér bocsánatot mindenkitől a villamoson történt verekedés miatt. Fotó: Karnok Csaba

Bűn és bűnhődés. H. Csongor lapunkon keresztül kér bocsánatot mindenkitől a villamoson történt verekedés miatt. Fotó: Karnok Csaba
A villamosos verekedés után hazament, később hazaérkező barátnőjének pedig elmesélte, mi történt. – Azt mondta, seggfej vagyok – mesélte. – Másnap a Facebookon láttam, hogy keres a rendőrség. Nem volt kérdés, hogy vállalom a következményeket, ezért felöltöztem, bementem, és vallomást tettem.

H. Csongort innen már el sem engedték, egy héttel ezelőttig pedig előzetes letartóztatásban volt. – Megviselt, hogy a karácsonyt és a szilvesztert is a családom nélkül töltöttem, és az is, hogy ilyen helyzetbe hoztam őket – mondta. Mivel a másodfokú ítélet meghozataláig a bíróság megszüntette előzetes letartóztatását, a fiatal férfi most szabad. Nem tudja, meddig, így most körbejárja szeretteit. Dávidot is szeretné meglátogatni, hogy személyesen bocsánatot kérjen tőle, de nem merte még felkeresni, mert tudja, hogy a fiú fél tőle. Visszament dolgozni is, munkahelyén ugyanis a történtek ellenére is várták. Azt mondja, átgondolja az életét.

– Azóta nem ittam alkoholt – mesélte. – Rájöttem, hogy az az út, amit eddig jártam, csak rosszra vezet. Ha kapnék még egy esélyt, és nem küldenének évekre börtönbe, letenném a jogosítványt, és szakmát szereznék – szakácsnak vagy karosszérialakatosnak tanulnék. Tudom, hogy a börtönben is lehet tanulni, de 2 és fél év, vagy akár négy, amit az ügyész kért rám, ott nagyon hosszú idő, ami csak rossz útra viszi az embert. Pedig hiszem, hogy meg tudok változni, és akarok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!