Szeged és környéke

2010.01.04. 19:11

H1N1: Szegeden három újabb halott

Szeged - Immár 12 halálos áldozatot szedett az új influenza Szegeden. Három krónikus beteget ölt meg a H1N1.

Delmagyar.hu

Három H1N1-vírussal is fertőzött páciens, két nő és egy férfi hunyt el az óév végén és az új esztendő elején a szegedi klinikákon, valamennyiüket krónikus betegség miatt is kezelték – derül ki a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának sajtóközleményéből.

Szilveszter napján egy krónikus veseelégtelenségben szenvedő nő halt meg. A súlyos alapbetegsége miatt a II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán kezelt, géppel lélegeztetett férfi újév napján, míg egy ugyanitt ellátott, ugyancsak gépi lélegeztetést igénylő nő január 3-án hunyt el.

Huszonhét H1N1-pozitív influenzás beteget (12 férfit, 9 nőt és 6 gyereket) ápoltak hétfőn a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ intézményeinek valamelyikében. Közülük 10 beteg intenzív ellátást igényel, 6 beteget géppel lélegeztetnek. December 30., a legutóbb nyilvánosságra hozott adatsor óta a kórházi kezelést igénylő férfi betegek száma kettővel nőtt, a nőké nem változott, a gyermekéké öttel csökkent.

Először 2009. szeptember 30-án jelentkezett új influenzás beteg a szegedi klinikákon. Azóta 353 pácienst ápoltak influenzaszerű tünetekkel, közülük 177 ember szervezetében ki tudták mutatni a H1N1-vírust, tizenegyen meghaltak. A teszt elégtelensége vagy egyéb ok miatt a H1N1 jelenléte nem bizonyítható teljesen 178 páciensük esetében, közülük egy 13 éves lány ugyancsak az új influenzára jellemző véres tüdőgyulladásban hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!