Szeged és környéke

2015.11.16. 11:02

Hajtűk és kanyarok: Beri Ary festménykiállítása Szegeden

A ,,Szerelem első vérig" című legendás film főszereplőjének tárlata azért egyedi, mert a művész ,,teremőrként" folyamatosan jelen lesz a kiállítótérben a nyitva tartás ideje alatt.

Munkatársunktól

Különleges kiállítás nyílik a Kass Galériában Szegeden: [namelink name="Berencsi Attil"]a, azaz Beri Ary festményeit láthatják az érdeklődők egy héten keresztül, november 17-24. között. A tárlat egyediségét az adja, hogy a látogatók személyesen is találkozhatnak, beszélgethetnek a művésszel, aki „teremőrként" folyamatosan jelen lesz a kiállítás nyitva tartása alatt.

 

A tárlaton a jelenleg főként képzőművészként és zenészként alkotó Berencsi Attila dinamikus, intenzív színvilágú alkotásait mutatják be. Az egyedi képi világú festményeken női arcok, alakok, enteriőrök, utcarészletek jelennek meg egyedi, „Berencsi"-stílusban.

 

Berencsi Attilát a Szerelem első vérig című, 1985-ös kultuszfilm kapcsán színészként ismerte meg az ország. Négy évvel később elnyerte a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál legjobb férfi főszereplőjének járó díját a Túsztörténet című filmben nyújtott alakításáért. Jelenleg főként zenészként és képzőművészként tevékenykedik: rendszeresen tart koncerteket, valamint több festménykiállításon is bemutatta alkotásait az elmúlt évek során.

 

A „Hajtűk és kanyarok" című kiállítást november 17-én, kedden 18 órakor nyitják meg a Kass Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!