Szeged és környéke

2011.01.11. 19:34

Harc a kilókkal - tizedszer

Szeged - Teljes életmódváltást és kemény munkát követel a városi fogyókúraverseny azoktól, akik belevágnak. A siker azonban szinte garantált – ezt bizonyítják az elmúlt tíz év eredményei.

Timár Kriszta

Elkezdődött a tizedik városi fogyókúraverseny: a jelentkezők tegnap túlestek első edzésükön. Eddig 35-en neveztek be a teljes életmódváltást követelő megmérettetésre, amelynek tétje nem kicsi: a garantált fogyáson túl – amellyel gyakorlatilag mindenki csak nyer – a saját testsúlyához képest legtöbbet veszítő egy wellnesshétvégén is részt vehet. Aki most kapna kedvet a versenyhez, a héten még jelentkezhet a Városi Sportcsarnokban található Izometria Sportstúdióban. Tegnap délután is többen regisztráltak. Volt, aki férjét a kocsiban hagyva csak beszaladt a testsúly-, testmagasság- és testzsírmérésre, de akadt olyan is, aki hosszasan beszélgetett [namelink name="Kovács Éva "]vezetőedzővel. Egy férfi például lányával érkezett – egyszerre akarnak órára járni. Megpróbálták összeegyeztetni, hogy mindketten ráérjenek az ajánlott edzések idejére.

– Tavalyelőtt volt egy úr, aki úgy jött be: csak érdeklődne – mesélte [namelink name="Kovács Éva"]. – Én meg erre azt kérdeztem: mit akarsz te érdeklődni? Nem elég az a felesleg, amit a hasadra növesztettél? Meg is nyerte az akkori versenyt.

Németh Sándor két éve 18 és fél kilót adott le. Idén is jelentkezett az 5 hónapos edzésprogramra. Fotó: Karnok Csaba

Németh Sándor két éve 18 és fél kilót adott le. Idén is jelentkezett az 5 hónapos edzésprogramra.
Fotó: Karnok Csaba

Az edző szerint másként nem is lehet fogyni, keményen kell bánni a versenyzőkkel, hogy valóban komolyan vegyék a feladatot, ami az elkövetkező hónapokban rájuk vár. Edzések és személyre szabott étrend – a kettő egymás nélkül semmit nem ér. Az elmúlt tíz év eredményei bizonyítják, hogy a módszer hatásos. Több ezer kilóval könnyebbek a szegediek csak ennek a versenynek köszönhetően, ráadásul sokaknak az élete is teljesen megváltozott.

[namelink name="Németh Sándor"] például a két évvel ezelőtti versenyen vett részt – 54 évesen. Egy hónap alatt 106-ról 92 kilóra fogyott, így szó szerint le kellett állítani a fanatikus, heti hét edzésről, amelyet jobban bírt, mint a legtöbb húszéves.

– Beállt középre a legkeményebb órán, és végigcsinálta – mesélte Éva. Végül 87 és fél kilósan zárta a megmérettetést.

– Most már nem akarok versenyezni, a magam kedvéért csinálom végig ezt az öt hónapot – magyarázta Sándor, aki azt mondja: az életmódváltás nagyon bejött neki, és már hiányzik, ha nem megy edzésre.

Sikertörténetek

A városi fogyókúraverseny rengeteg sikertörténetet szült az elmúlt tíz évben. Az egyik leglátványosabb átalakuláson [namelink name="Magony István"] ment át 2004-ben: három hónap alatt közel 32 kilót fogyott. A versenyt azonban érdekes módon akkor nem ő nyerte meg, mert itt az számít, saját testsúlyához képest ki mennyit veszít. E tekintetben különösen nagy eredmény volt, amit [namelink name="Kopasz Krisztina"] ért el 2005-ben: ő testsúlyának 33 százalékát adta le, miközben cukrászdai dolgozóként folyamatos csábításnak volt kitéve. Egy évvel később pedig [namelink name="Farkas Sándor"] lett a befutó: 32 kilós fogyása harmincegy százalékos súlyvesztést jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!