Hallgassa élőben!

Harmadszor adtuk át a Presztízs Díjakat

Harmadszorra, a hagyományokhoz híven látványos és elegáns külsőségek között rendezte meg kiadónk, a Lapcom Kft. az idei Presztízs Díjátadó gálaestet tegnap este az új Sajtóházban. Ebben az évben négy vállalkozás és egy üzletember érdemelte ki a Presztízs Díjat.

A helyi gazdaság, kultúra és közélet jelesei adtak egymásnak randevút tegnap az immáron harmadszorra megrendezett Presztízs Díjátadó gálán. A vörös szőnyegen érkezőket röviditalokkal, fehérborral, üdítőkkel kínálták a pincérek. Az elegáns estre a megye háromszázötven kiválósága fogadta el a meghívást, és vállalta a nyilvános megmérettetést.

Az idei díjazottak és díjátadók: (az első sorban) Baráth Tibor, Rácz József, Mészáros Antal, Pap Klára kiadóigazgató, Pipicz András, Baranyi Sándor, a második sorban: Szetey András főszerkesztő, Varga Mihály, Szalai György és Kőkuti Attila. Fotó: Segesvári Csaba

Az izgalmas díjátadást azonban a könnyed szórakozás előzte meg: a Bolyki Brothers, Zséda, Dés László és Emilio zeneszámait örömmel fogadta a kisestélyis és öltönyös publikum, az ütemesen villódzó, színes fények, a játékos improvizációk és színvonalas műsor kellemesen oldotta a hangulatot. A rangos esemény komolyságát és jelentőségét hangsúlyozta köszöntőjében Pap Klára kiadóigazgató és Botka László polgármester. A mai nehéz gazdasági helyzetben is a küzdő- és versenyképes, megújulásra és kihívásokra kész vállalkozásoké a jövő – hallhatták a jelenlévők. A külsőségeiben az Oscar-díjátadó gálához hasonló módon szólították sorban, egymás után színpadra a legkiválóbbakat.

Az év kisvállalkozása a Qualitas Kft. lett, Az év vállalkozása díjat pedig a Szeviép Zrt. érdemelte ki. Az év üzletembere kategóriában Rácz Józsefnek, a Mórakert Termelő Értékesítő Szövetkezet ügyvezető igazgatójának adták át az elismerést. A Dél-alföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. nyerte az Üzleti innovációs díjat, míg a Környezetvédelmi díjat a Csomiép Kft. vehette át.

A hivatalos ceremónia végén az ínycsiklandozó vacsora következett: előételként füstölt marhanyelvet kínáltak ananászos-balzsamecetes jércesalátaágyon, majd Újházy tyúklevest, a sertés szűzérméket gorgonzola mártással, gombás rizzsel és hercegnőburgonyával körítve tálalták fel, desszertként pedig áfonyaöntettel bolondított túrós rétes következett. A vacsora mellé szervírozott kiváló borok mellett pedig hosszasan és kötetlenül beszélgettek, barátkoztak és kapcsolatokat építettek a vendégek.

hirdetés
A Dal 2021 – Erős egyéniségek alkotják a zsűrit
Félévkor további egy százalékkal emelkedhet a minimálbér
Bodó Sándor szerint nehéz és hosszú tárgyalássorozaton vannak túl, ami a nehéz gazdasági helyzettel magyarázható.
Már most megjelentek az első allergén növények pollenjei
A jelenlegi járványügyi helyzetben fontos, hogy mindenki meg tudja különböztetni az allergiás reakciókat esetlegesen a Covid-19 megbetegedés tüneteitől.
Az amerikai kormány esetleges erőszakcselekmények veszélyére figyelmeztetett
A belbiztonsági minisztérium nem nevezett meg konkrét fenyegetéseket.
Ötödik helyen zárt a magyar férfi kézilabda-válogatott
Minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálta a csapat.
A nemzeti érdekek képviselete kompromittálja az unió érdekeit
Brüsszelben sarokba állítják és kukoricára térdepeltetik, aki nemzeti érdeket képvisel.
Majdnem csodát tettek, a franciák hosszabbításban gyűrték le Bánhidiékat
Óriásit küzdött a magyar férfi kézilabda-válogatott, 30–30-as rendes játékidő után 35–32-re nyert Franciaország a világbajnokság negyeddöntőjében, a mérkőzés legjobbjának a szegedi Bánhidi Bencét választották meg.