Szeged és környéke

2015.12.04. 17:02

Harminc éves műszert cserélhettek le a női klinikán

A Korábban Érkeztem Alapítvány Miklósa Erika szeptemberi jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolta az egyszerre két baba ellátására is alkalmas asztalt.

Munkatársunktól

Kétmillió forint értékű melegítő- és újjáélesztő asztalt kapott a szegedi női klinika újszülött osztálya, amelyet pénteken adtak át hivatalosan az adományozók. A Korábban Érkeztem Alapítvány  – amely 2013 óta támogatja műszerbeszerzésekkel a szegedi koraszülöttek és újszülöttek ellátását – Miklósa Erika szeptemberi jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolta az egyszerre két baba ellátására is alkalmas asztalt.

A női klinikára tegnap megjött a Mikulás - mondta Németh Gábor professzor (jobbról), miközben bemutatta az új eszközt. Fotó: Kuklis István

A női klinikára tegnap megjött a Mikulás – mondta Németh Gábor professzor (jobbról), miközben bemutatta az új eszközt. Fotó: Kuklis István

Az eszköz jó megvilágításával, nagy, melegíthető felületével jelentősen segíti a babák születés utáni azonnali ellátását, ha kell újjáélesztését. Mint Németh Gábor professzor, a klinika vezetője elmondta, a rendkívül fontos eszköz révén egy 30 éves elődjét tudják lecserélni az egyik műtőben. A másik műtőben már korábban sikerült a 18 éves melegítő- és újjáélesztő asztal helyett újat beszerzni. Az eszközt az orvosi műszerek gyártásával foglalkozó Medicor Zrt. egy pulzoximéterrel egészítette ki. A több mint félmillió forint értékű adományműszer az újszülöttek pulzusszámát és oxigéntelítettségét méri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!