Szeged és környéke

2019.09.03. 12:59

Harminc kiló marihuánát próbált az országba csempészni

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki tavaly év végén próbált meg közel 30 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottat 2018.december 29. napján hívták fel Németországból egy ismerősén keresztül és közölték vele, hogy 2500 eurót ajánlanak fel neki, amennyiben marihuanát csempészne Bulgáriából Olaszországba.  - tudtuk meg a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.


A vádlott a megbízók ajánlatát elfogadta és az ismeretlenül maradt közvetítők részére átadta a tulajdonát képező személygépkocsit abból a célból, hogy abban a kábítószert elrejtsék. A vádlott tulajdonában álló gépkocsit ismeretlenek még aznap átalakították oly módon, hogy az nagy mennyiségű kábítószer csempészésére alkalmas legyen, így többek között az ülések alatt, a pótkerék helyén, az ülések háttámláiban, a padlóburkolatban alakítottak ki rejtekhelyeket. Másnap a gépkocsit visszaadták a vádlott részére, aki még aznap elindult Szerbián keresztül Magyarország irányába, a végső úticélja Milánó lett volna. A vádlott 2018. december 30. napján 22 óra 50 perckor jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei közúti határátkelőhelyen, ahol az eljáró pénzügyőrök kérdésére azt a választ adta, hogy útjának célja németországi munkavégzés. A jármű átvizsgálása során a gépkocsiban több helyen elrejtett mintegy 30 kg marihuanát megtalálták, majd lefoglalták. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy három és félszerese.


A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!