Szeged és környéke

2014.08.22. 20:42

Harminc órán át akar szavalni és dalolni Gaáli Zsolt

Algyő - Guinness-rekord-kísérletre készül az algyői Gaáli Zsolt: az elmúlt 30 évben írt verseit augusztus 30-án harminc órán át egyhuzamban akarja előadni a Kócsag utca 16. szám alatt. 2010-ben már felállított egy rekordot: akkor 25 órán keresztül faragott.

Munkatársunktól

Nagy fába vágta fejszéjét az asztalos végzettségű algyői [namelink name="Gaáli Zsolt"] fafaragó művész. Augusztus 30-án reggel 8 órától 30 órán keresztül szeretné egyfolytában előadni az elmúlt 30 évben általa írt dalokat és verseket. A világrekordkísérletet már bejelentette, az egész – ahogy fogalmazott – művészeti szeánszot videóra rögzítik, amit aztán hitelesítésre megküldenek a szakembereknek. A művészeti maratont az algyői Kócsag utca 16. szám alatt rendezik, Gaáli Zsolt számos művész ismerősét hívta meg a nagy eseményre: lesz citerás, népzenész és több népi mesterség művelője.

– Voltam már fent egyhuzamban 48 órát is, így nem tartok attól, hogy elálmosodom. A 30 órás verselés mellé egy 11 órás maratoni jellegű művészeti fafaragás versenyt is bejelentettem, ez idő alatt a versek mellett faragni is fogok. A szervezés már kicsit elfárasztott, a 30 óra terveim szerint pihenés lesz. Az ország számos pontjáról érkeznek drukkolni nekem, százan biztosan leszünk – mondta Gaáli Zsolt.
A férfi 2010-ben – ahogy írtuk – 25 órán keresztül készített különböző faalkotásokat, a kiírás szerint engedélyezett óránkénti 10 perces pihenővel, ami akkor Guinness-rekord lett.

25 órán keresztül faragott. Fotó: DM

25 órán keresztül faragott. Fotó: DM
– Jó mulatság lesz, fogunk free-style-ozni is a dalokban a barátaimmal. A verseim között pedig a komolyabb hangvétel mellett a humoros, stand-upos vonal is megtalálható – magyarázta a 42 éves művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!