Szeged és környéke

2019.08.22. 20:44

Háromszáz gyerek kenuzott a Tiszán - Fotók

Megérkezett Szegedre az a több mint 300 gyerek, akik egy háromnapos vízitúrát tettek meg a Tiszán. Csongrádról indultak, és egy algyői pihenő után futottak be a vízitelepre.

A szegedi vizitelepre érkezett csütörtökön az a több mint háromszáz gyerek, akik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Vízivándor programjában vettek részt egy kajak-kenus táborban. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség táborait idén is az Alsó-Dunán, a Mosoni-Dunán, a Szigetközben, a Tiszán, a Bodrogon és a Dunakanyarban szervezték meg.


A mostani, háromnapos túra Csongrádról indult. Augusztus 20-án Mindszenten álltak meg először a gyerekek. Utána Algyőn pihentek egyet, és miután felébredtek, Szegedre indultak, ahova csütörtökön három óra körül érkezett meg az első hajó. A vízitelepen egy egész sátorvárost rendeztek be nekik, és néhány fiatal itt maradt a kajak-kenus világbajnokságon is.

Étellel és itallal várták a fáradt kajakosokat a vízitelepen Fotó: Török János - GALÉRIA


Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület elnöke a Délmagyarországnak elmondta, hogy Algyőn, ahogy egyébként más állomásokon is, étellel, üdítővel, és süteménnyel várták a kifáradt gyerekeket. Este pedig tábortüzet raktak, és a Kormorán együttes tagjai zenéltek nekik.

Füzessy István azt is elmondta, hogy Algyő jelenlegi koncepciója, hogy a vízi útvonalakat fejlessze, amibe ez a vízitúra éppen beleillik.


Az evezős gyerekek az ország több pontjáról érkeztek.

Megtudtuk, hogy a kajak-kenus szövetség folyamatosan szervez az ilyenhez hasonló táborokat. Ebben a kormányzat is segít nekik.


Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos korábban elmondta, hogy a programot azért indították el, hogy közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal. Az erdei, kerékpáros és vízi vándortáborok útvonalai végigvezetnek az ország legszebb területein: a Dunakanyarban, az Őrségben, a Szigetközben, az Alsó-Dunán, a Bakonyban, a Mecsekben, a Mátrában és a Felső-Tisza vidékén is. Hozzátette: a programok, a szállás, és az étkezés is előre meg van szervezve, a táborokat lebonyolító tanárok részére pedig továbbképzéseket is tartanak. Hozzátette: a programokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatja, tavaly 600 millió forint állt rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!