Szeged és környéke

2015.08.10. 22:36

Háromszor messzebb került Tömörkénytől Pusztaszer

Tömörkény, Pusztaszer - Teljes szélességében lezárták a Dong-ér hídját, autóval, busszal nem lehet járni Tömörkény és Pusztaszer között. Akinek naponta arra lenne dolga, most 10 kilométer helyett 30-at megy.

Králik Emese

– Bizony ez nagy gond a tömörkényieknek. A hídon túl, a major környékén úgy húsz család él, sok helyen iskolás gyerekek, öregek, betegek. Most, ha be akarnak jönni a faluba, pár kilométer helyett mintegy 30-at kell megtenni, Baks vagy Pálmonostora felé kell kerülni. Ugyanez a helyzet visszafelé is. Sok tömörkényinek van odakint földje, kertje, nekik néhány héten át naponta kétszer legalább meg kell tenni az utat – panaszolta a tömörkényi [namelink name="Szabó Zoltán"].

A Dong-ér hídján most nem lehet átmenni. Kivéve biciklivel, amikor nem látja senki. Fotók: Králik Emese

A Dong-ér hídján most nem lehet átmenni. Kivéve biciklivel, amikor nem látja senki. Fotók: Králik Emese
Azt mondja, a szomszédos Pusztaszer lakói közül van, aki Tömörkényen, Csongrádon dolgozik, az emberek zokon vették, hogy felújítás miatt teljes szélességében lezárták a Dong-ér hídját, autó, busz hetekig nem mehet arra. A két falu eddig 10 kilométerre volt egymástól, most 30-ra. A pusztaszeri önkormányzat internetre föltett közleményéből értesültek hivatalosan a dologról, addig csak mendemondák keringtek a lezárásról – mondta Szabó Zoltán.

Mást is felháborított az eljárás. Egy nő a hozzászólásában például arra emlékeztetett, hogy az átkelőt nemrég már felújították, nem értik, miért kell most megint hozzáfogni, az emberek rengeteg pluszkiadását senki sem téríti majd meg.

Tömörkényen és Csanyteleken is tábla figyelmeztet: Pusztaszer nem a szokásos irányban van.

Tömörkényen és Csanyteleken is tábla figyelmeztet: Pusztaszer nem a szokásos irányban van.
Két hónapig tart majd, nem lehet a munkát félpályás lezárás mellett végezni – válaszolta érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. Azért, mert a híd szegélyek közötti része 4,4 méter széles, így nem biztosított a félpályás tereléshez szükséges 2,75 méteres minimális sávszélesség. „A Dong-ér-híd burkolatfelújítása a híd szigetelésének rossz állapota miatt vált szükségessé. A felújítással egy időben a burkolat minimális, 30 centiméteres szélesítése is megtörténik, ezzel is csökkentve a túlméretes járművek akadályoztatását. A projekt 12 millió forintból valósul meg" – írta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Két bicikliző férfi azt mondta: ha nincsenek ott a munkások, gyalog, bringával át szoktak surranni a hídon. Saját szemünkkel láttuk, egy motoros tényleg a szokott útvonalat választotta a 30 kilométeres kerülő helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!