Szeged és környéke

2014.03.10. 21:31

Hasba rúgta kisgyermekét az utcán - elkapták!

Szeged - Az utcán rúgta hasba saját kisgyerekét egy férfi szombaton. Amikor rászóltak, a feldühödött apa a gyerek védelmére kelő férfit is fojtogatni kezdte. A rendőrség egy facebookos bejegyzés alapján nyomozott, meglett a tettes.

Munkatársunktól

A szegedi rendőrök kedden előállították N. Miklóst, akit testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A 49 éves férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Vele szemben a további büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja le. A rendőrség jelzéssel él az illetékes hatóságok felé annak érdekében, hogy a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket tegyék meg.


Korábban írtuk:
Megdöbbentő esetet posztolt a hétvégén egy szegedi fiatalember a Facebookra. A 16 éves fiú szemtanúja volt, amint egy apuka hasba rúgta saját gyerekét, csak mert véletlenül a lábának gurította a labdáját.

– Egy szegényesen felöltözött család sétált el a Szamos utcai pizzéria előtt, az apuka éppen egy Sony okostelefonnal fényképezett – idézte fel lapunknak a szombat délutáni esetet a fiú. – Egyszer csak véletlenül az apa lábához pattant a labda, vagy eltalálta, nem tudom pontosan. A lényeg, hogy az apa olyan mérges lett, hogy három év körüli gyermekét egy jól irányzott mozdulattal hasba rúgta. A kicsi összeesett, sírt, mire a nagyobb testvére vitte arrébb, és egy közeli lépcsőre ülve vigasztalta.

A 16 éves diák elmesélte, ő nem avatkozott bele az eseményekbe, egy, a pizzériában ülő vendég viszont felszólította az apát, hogy ezt hagyja abba. – Erre a férfi odament hozzá a teraszra, és fojtogatni kezdte.

Diós József, a pizzéria szakácsa fékezte meg a gyermekét hasba rúgó apát. Fotó: Schmidt Andrea

Diós József, a pizzéria szakácsa fékezte meg a gyermekét hasba rúgó apát. Fotó: Schmidt Andrea
Ekkorra már a pizzéria dolgozóinak is feltűnt a balhé, és a szakácsnak szóltak, csináljon valamit. [namelink name="Diós József"] volt, aki leszedte az apát a vendégről. – Hátulról lefogtam és félrelöktem – mesélte a férfi, aki az előzményeket nem látta. Az apáról azonban személyleírást adott a rendőrségnek is: 55 év körüli, vékony testalkatú.

A család végül távozott a helyszínről. A gyerekek már korábban arrébb mentek, a férj és felesége pedig akkor távozott, amikor a szakács lefogta az apát. A nő egyébként nem próbálta csillapítani a párját.

– Azért osztottam meg ezt a történetet, mert felbosszantott, hogy tehetetlen voltam. Nem tudtam volna megfékezni az apát. Szerencse, hogy a szakács ezt megtette – mondta el a fiatal diák, akit a rendőrség kihallgatott.

– Az ügyben senki sem tett bejelentést a rendőrségre. A Szegedi Rendőrkapitányság hivatalból észlelte a bűncselekmény gyanúját, ezért megvizsgálja a Facebook-bejegyzés valóságtartalmát – mondta el [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság sajtószóvivője. – A rendőrség ezúton is kéri a sértett, illetve a szemtanúk jelentkezését személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi körút 16–22.) vagy a 107-es, 112-es segélyhívón.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!