Szeged és környéke

2019.08.09. 23:47

Hatalmas tömeg fogadta Máté Bence itthoni kiállítását - Jane Goodall élőben jelentkezett be

Teljesen megtelt a Dugonics tér Máté Bence tegnapi szabadtéri fotókiállításának megnyitóján. Bár Jane Goodall nem tudott eljönni, egy telefonos élő kapcsolásnak köszönhetően így is tolmácsolni tudta gondolatait.

Timár Kriszta

Rekord számú résztvevővel nyílt meg Máté Bence szabadtéri természetfotó kiállítása péntek este Szegeden. Az országjáró tárlatra még sehol nem voltak az első napon ennyien kíváncsiak, mint saját megyéjében. A pusztaszeri természetfotós kedvéért teljesen megtelt a Dugonics tér: gyakorlatilag mozdulni sem lehetett a kezdés időpontjában.


- Köszöntöm itthon Máté Bencét, akire nagyon büszkék vagyunk – mondta Botka László polgármester, aki közös kiállásnak nevezte az eseményt a környezet és a természetvédelem mellett, majd átnyújtotta a fotósnak Szeged város aranyérmét. Ezt követően Máté Bence beszélt, aki elmesélte: a megnyitó előtti este kapta a telefont Jane Goodalltól, aki a rendezvény díszvendége lett volna, hogy valószínűleg nem tud eljönni Szegedre. A 85 éves angol etológus ugyanis nem érezte jól magát.

Hatalmas tömeg fogadta Máté Bence itthoni kiállítását a Dugonics téren. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

- Elmentem hozzá Budapestre, beszélgettünk másfél órát, de beláttam, hogy valóban nincs olyan állapotban, hogy egy ilyen út után másnap hajnalban elinduljon Ferihegyre. Élőben viszont tudjuk kapcsolni, hogy tolmácsolja gondolatait – vezette fel a telefonos bejelentkezést Máté Bence.


A női Attenborough-nak is nevezett elismert csimpánzkutató nagyjából ugyanarról beszélt, mint egy nappal korábban a Sziget Fesztiválon. Tízperces előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy felelősek vagyunk Földünkért. Szavait a tér egyik sarkában szinkrontolmács fordította.

Hatalmas tömeg fogadta Máté Bence itthoni kiállítását a Dugonics téren. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA



A megnyitó után Máté Bence reményét fejezte ki, hogy ez a nagy érdeklődés rekordot hoz majd tárlata látogatottságában is, és ha nem is a fővárosi 307 ezres, de az eddigi legsikeresebb vidéki turné 123 ezres nézőszámát sikerül majd megdönteni Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!