Szeged és környéke

2019.09.10. 09:45

Háziorvos segít, mire mennyi vörösbor hat jótékonyan

Számos betegség megelőzésében és kezelésében jótékony hatással lehet a vörösbor, de csak a minőségi. A mérték sem mindegy - erről beszélt lapunknak a tiszaszigeti háziorvos.

Munkatársunktól

A számos kiváló hazai borvidék és a magyar borkészítés hagyományai alapján Magyarország nemzeti jelképévé vált a bor. Régen úgy tartották, hogy élvezeti értékei mellett bélfertőtlenítő hatású a bor, főként a vörös változata. Elődeink szerint vé­delmet ad az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen. Erről szólnak most a legfrissebb kutatások is a világban, amiről Mohos András háziorvost is megkérdeztük. – Valóban számos felmérés vetette már fel, hogy a vörösbor a bélflórára is jótékony hatással van. A bélflóra manapság kedvelt kutatási terület, ugyanis a szakemberek rájöttek, hogy nemcsak a tápcsatorna betegségeivel van összefüggésben, hanem az immunrendszerre, az elhízásra, az idegrendszeri problémákra is hatással van, így került célkeresztbe a bor is – magyarázta.


A szakember elmondása szerint a vörösbor egyébként sem idegen a betegségek kezelé­sében. Mohos András azt tanácsolta, mindig csak minőségi bort válasszunk, a mértékre pedig ügyelni kell. 


Erről beszélt lapunknak! Cikkünket megtalálja a keddi Délmagyarországban!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!