Szeged és környéke

2019.03.25. 20:23

Helyi fiatalokat támogatnak ingatlanokkal - 21 mórahalmi jutott kedvezményes lakhatáshoz

Közel 164 millió forintos uniós pályázati pénzből és önkormányzati támogatásból hat felújított ingatlanban, 11 lakásban 21 mórahalmi fiatalt juttattak kedvezményes lakhatáshoz.

A. T. J.

Tavaly január elsején kezdődött Mórahalmon az Esély Otthon elnevezésű program megvalósítása, amelynek célja a helyi fiatalok helyben maradásának, mórahalmi letelepedésének támogatása. Hétfőn az Aranyszöm Rendezvényházban Hoffner Zsóka projektmenedzser ismertette a részleteket.

 

Közel 164 millió forintos uniós támogatásból összesen hat felújított ingatlanban, 11 lakásban, 666 négyzetméternyi felújított hasznos alapterületen 21 mórahalmi fiatal jutott kedvezményes lakhatáshoz. A lakásokat fel is szerelték, mindben található mosógép, internet, számítógép, szekrény, eszközökkel ellátott konyha. A fiataloknak bérleti díjat nem kell fizetni, csak rezsit, illetve kötelesek közösségi célú önkéntes tevékenységet végezni a településen. Az önkormányzat ezt kiegészítve 2019. március elsején ösztöndíjpályázatot hirdetett a pályakezdők, valamint a hiányszakmákban Mórahalmon elhelyezkedő fiatalok számára.

– Erre a célra nem szabad sajnálni a forrásokat, ezért jelentős összeggel egészítette ki az önkormányzat a pályázati forrásokat. Nekünk fontos ez a generáció, az ingatlanokat igyekeztünk szerethetővé tenni. Ennyire volt lehetőségünk. Nálunk, Mórahalmon fontos az egyén és a benne rejlő lehetőség – fogalmazott Nógrádi Zoltán, a város polgármestere a hétfőn tartott ifjúsági fórumon, ahol az eredményeket tekintették át.

 

21 mórahalmi fiatal jutott kedvezményes lakhatáshoz - GALÉRIA. Fotó: Török János

A fiatalok nevében Kovács-Tanács Renáta beszélt, akit még a rendezvény előtt a Nyár utcai otthonában kerestünk föl. Renátáék október elseje óta élnek a házban. – Bölcsődés korom óta több szállal kötődöm Mórahalomhoz. Két évvel ezelőtt a párommal úgy döntöttünk, önálló életet szeretnénk. Találtunk egy albérletet, de drága volt, így nagyon jól jött számunkra ez a lehetőség. A lakás 54 négyzetméteres, nagy kerttel és udvarral, most telepítettünk öntözőrendszert és vetettünk füvet – mutatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!