Szeged és környéke

2007.11.25. 21:38

Hetedhét Országból: Szeged a fővárosban

Szeged - Rendezvények sokaságával, kulturális életének keresztmetszetével mutatkozott be tegnap Szeged a budapesti Művészetek Palotájában. A Hetedhét Ország című programsorozat minden hónap utolsó vasárnapján más-más várost lát vendégül, tegnap Szeged volt soron.

A cifra palotában többek között modern és formációs táncot láthatott a közönség az X-Treme Táncstúdió előadásában, fellépett a Peter&Pan, a TEMI Szeged Táncegyüttes, a Szegedi Ének-Koboz Műhely, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kórusa. Volt blockflöteduó, a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei klasszikus gitárbemutatót tartottak, [namelink name="Vajda Júlia"] operaénekes és Blahó Attila dzsesszdalokat adott elő. De volt néptánc- és népdaltanulás, logikai, kézműves és rádiós műhely. Bemutatkozott a Kövér Béla Bábszínház, a Százszorszép Gyermekház, a kiállítások között pedig volt szíjgyártó, gyékényes és fazekas, Szegedet és térségét reprezentáló turisztikai tárlat, fotókiállítás Szeged képekben címmel, valamint a Reök-palota és a dóm mozaikkirakása Göblyös Róbert képzőművész, művészettörténész vezetésével.

Megjelentek Szeged világversenyeken diadalmaskodó sportolói: [namelink name="Lékó Péter"] 15 asztalos szimultán sakkjátékot vezetett, szurkolói találkozhattak [namelink name="Vajda Attila"] Európa- és világbajnok kenussal, olimpiai bronzérmes sportolóval, aki élménybeszámolóval, hajóbemutatóval várta a közönséget.

A rendezvény műsorvezetője [namelink name="Kancsár József"] színművész, a Szegedi Pinceszínház igazgatója, vendége pedig [namelink name="Solymos László"], a város alpolgármestere volt.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!