Szeged és környéke

2014.08.18. 19:32

Hétköznapi példaképeket tüntetett ki Balog Zoltán - köztük 6 Csongrád megyeit

A díjazottak Magyarország hozzáadott értékei, az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát.

Munkatársunktól

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából [namelink name="Balog Zoltán"], az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Pesti Vígadóban. A tárca vezetője hangsúlyozta: a díjazottak Magyarország hozzáadott értékei, az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát. Kiemelte: kitüntetést kapni felelősség, mert példaképként is meg kell állniuk a helyüket a közösségben. A kitüntetés rang, mert a közösség döntése áll mögötte, de felelősség is, hiszen a kitüntetetté a nemzet bizalma – tette hozzá.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Dr. Benedek György a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át.
 Fotó: MTI/Kovács Attila

A Csongrád megyei kitüntetettek: Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. [namelink name="Benedek György"], az orvostudomány doktora, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára; [namelink name="Kalmár Ferenc"] volt országgyűlési képviselő, villamosmérnök. Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át [namelink name="Gyüdi Sándor"], a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, a Szegedi Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, művészeti vezetője.

Kalmár Ferenc is a a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át. Fotó: MTI/Kovács Attila

Kalmár Ferenc is a a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át.
Fotó: MTI/Kovács Attila


Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át a Szegedről indult [namelink name="Cser Krisztián"] operaénekes; Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a Szegedről indult [namelink name="Rácz Rita"], a Magyar Állami Operaház operaénekese.

Kiemelkedő muzeológiai tevékenysége elismeréseként Móra Ferenc-díjat vehetett át dr. [namelink name="Medgyesi Konstantin"], a szegedi Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense, muzeológusa.

Levéltárosi szakterületen végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Pauler Gyula-díjban részesült: Dr. Géczi Lajos PhD, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárának főlevéltárosa

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!