Szeged és környéke

2007.11.22. 22:37

Hétköznapra esnek jövő évi ünnepeink

Szeged - Három hosszú hétvégével számolhatunk 2008-ban – az idei hattal szemben. A plusz pihenőnapokat a május 1-jei, október 23-i és karácsonyi ünnepek előtti szombaton kell majd ledolgozni – a Szociális és Munkaügyi Minisztérium rendelete szerint. Jövőre hat ünnepnapunk esik hétköznapra.

Horváth Levente

Az idei hat hosszú hétvégével szemben 2008-ban csupán háromra számíthatunk: május elseje, október 23-a és a karácsonyi ünnepek után tölthetünk kettőnél több napot pihenéssel.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium a napokban hozta nyilvánosságra a 2008. évi munkaszüneti napokat érintő munkarendről szóló rendeletét, ami szerint jövőre három plusz pihenőnappal számolhatunk. Legjobban karácsonykor járunk: jövőre szerdára esik december 24-e, ezért ötnapos lesz a családi ünnep. Igaz, előtte, december 20-án, szombaton dolgoznunk kell. Szintén munkanap lesz az április 26-i és az október 18-i szombat, helyettük május 2. (péntek) és október 24. (péntek) pihenőnappá lesz. Így e két ünnepünk négynaposra nyúlik.


Amíg idén nyolc, addig 2008-ban hat ünnepnapunk esik hétköznapra, de ez nem minden esetben jár hosszú hétvégével. Az esztendő első napja keddre, míg államalapításunk ünnepe (augusztus 20.) szerdára esik. Magyarországon összesen tíz piros betűs ünnepünk van, ezek közül húsvét és pünkösd hétfője mindig egy-egy munkanap kiesését jelenti. A további nyolc ünnepnap közül egy évben legalább hármat munkanapon tartunk.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!