Szeged és környéke

2011.02.15. 19:34

Hitelesíteni kell az internetes jelentkezést

Szeged - Lejárt a jelentkezési határidő – tegnapig lehetett jelentkezni a felsőoktatásba, illetve továbbtanulásra. Évről évre egyre többen regisztrálnak az interneten. Nekik február 23-áig van lehetőségük a hitelesítésre.

Horváth Attila

– Múlt pénteken jelentkeztem a mesterképzésre. Olaszt és angolt tanulok, mindkettőn elvégzem a tanár szakot – mondja Nagy Judit. A szegedi egyetem bölcsészhallgatója azok közé tartozik, akik interneten keresztül jelentkeztek, az úgynevezett e-felvételi segítségével. Egyre többen bíznak a regisztráció ezen formájában. – Amellett, hogy ingyenes, a program nem engedi az űrlap téves kitöltését – hangsúlyozza a 22 éves lány.

A hagyományos, papíralapú jelentkezés csak úgy volt lehetséges, ha a diák megvette a 2011-es felvételi tájékoztatót, 2000 forintért. Az ebben található jelentkezési lap kitöltésével és feladásával juthat a felsőoktatásba. Judit öccse még csak alapképzésre jelentkezett, földrajz szakra.

– Nem szeretek elkapkodni semmit, az utolsó napokban adtam be a papírokat – meséli János. Ő nem bízik az internetben, inkább a hagyományos utat választotta.

A jelentkezési eljárással foglalkozó Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. korábbi információi alapján még mindig többen vannak azok a fiatalok, akik postai úton jelentkeznek, de számuk egyre csökken, és évről évre többen térnek át az online módszerre.

Aki az interneten jelentkezett, és még nem hitelesítette a jelentkezését, azaz nem küldött be egy igazoló dokumentumot, annak február 23-áig kell ezt megtennie. A felvételi eljárás második szakaszában, a jelentkezések feldolgozása után az e-felvételi elektronikus ügyintézésre használható – azoknak is, akik hagyományos módon jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!