Szeged és környéke

2015.01.19. 21:58

Hivatalosan csak szeptembertől lép életbe a menzareform

Csongrád megye - A menzáról írt cikkeinkre reagált Tombácz Zsuzsanna megyei tiszti főorvos, a ˝további félreértések elkerülése végett˝.

Munkatársunktól

Emlékeztetett arra az egyébként a cikkeinkben is említett tényre, hogy a 7 évesnél idősebb korúak esetében a maximálisan megengedett sómennyiséget fokozatosan kell csökkenteni: 2021. szeptember 1-jéig a napi bevitt sómennyiségét évente kell levinni egész napos étkeztetés esetén az 5 gramm/nap bevitel eléréséig, napi háromszori étkezés esetén pedig a 3,5 gramm/nap eléréséig. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a jogalkotó január elsejei hatálybalépéssel módosította a rendeletet, és minden esetben eltolta a kezdési határidőt. Január elseje helyett csak szeptember elsejétől érvényesek ezek az előírások – így a bölcsődei és óvodai étkeztetés esetében is, amelynek sótlanságára január eleje óta panaszkodnak gyerekek és szülők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!