Szeged és környéke

2009.12.15. 11:50

Hóakadályok, csúszós utak - írja meg tapasztalatait!

Szeged - Lelassult a közlekedés a hó miatt, az utak egy része csúszik. Írja meg, Ön mit tapasztalt!

Delmagyar.hu

Lelassult a közlekedés az éjszaka lehullott hó miatt. Kedd reggel a szegedi Belvárosi hídon még fél 9-kor is dugóban araszoltak a járművek, pedig ilyenkor általában már folyamatos szokott lenni a forgalom. Míg a fő közlekedési útvonalakat megtisztították, több mellékúton csúszkáltak az autósok. Ez utóbbit néhány kollégánk is megérezte, volt, aki megfarolt az autójával. Ön mit tapasztalt? Írja meg nekünk, milyen nehézségeket, esetleg károkat okozott a hó, hol vannak a közlekedés szempontjából kritikusabb helyek. Tapasztalatait a [email protected] e-mail címen vagy hozzászólásként oszthatja meg olvasóinkkal.

A tél első igazi havazása egyébként kedden délutánra várható, mert egy mediterrán ciklon hatására dél felől nedvesebb léghullámok érik el Magyarország térségét. Megyénkben 2 centiméteres hóra számítanak a meteorológusok.

Pillanatképek a fehérbe öltözött Szegedről. Fotó: Karnok Csaba (galéria)



Tóth Gyöngyi Mórahalomról autóbusszal indult dolgozni: "Az Ásotthalomról Kissoron át közlekedő busz reggel 8.35 helyett 8.55-kor érkezett meg. A Pusztamérgesről jövő járat csak 5 percet késett. Nem szálltam fel egyikre sem, ha már ennyit vártam, megvárom a Pannon volán pécsi járatát, ami 8.55-kor van Mórahalmon. Mégiscsak 20-25 perc alatt a Mars téren van, az ásotthalmi 35 perces menetidőhöz képest, és még Újszegedre is át kell érni, a 9.25-9.35-ös 71-es járatra lehetett volna még a pécsivel esélyem. Tovább fagyoskodtam tehát Mórahalmon, 9.20-ra ért oda a pécsi járat, 25 percet késett. Pécsről utazó utastársam elmondta, ez már jó, mert Mohács előtt 45 percet késett már reggel, ezt hozta be. Az Ásotthalom és Mórahalom közötti nagy kanyarban (Szécsi kanyar lehet) egy tehergépjármű fordult keresztbe és félig az árokba, félpályás útlezárás volt. Azután a belvárosi temetőnél kellett sokat várni. Pécsi sofőrünk, hogy ne késsen még többet, a forgalmat és a lámpákat kikerülve a Vasöntöde mellett lefordult balra, és párhuzamosan a Kálvária sgt.-tal a lebontott Kendergyár mellett értünk ki, így ért a Mars térre a járat 10.00-ra. Otthonról 8.25-kor indultam. 10.05-kor jött a 71-es, és 10.25-re, két óra alatt be is sikerült érni a munkahelyemre. Ami máskor 1 óra."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!