Szeged és környéke

2012.08.31. 17:00

Hódít a tengerpart

Szeged - Idén is fontos kérdés volt, hogy mi legyen az útcél egy emlékezetes nyaraláshoz. Tengerpart, túrázás vagy városnézés – mégis a kánikula döntött helyettünk, legtöbben víz közelbe kerestek enyhülést a nagy melegben.

Ikládi Krisztina

A nyár közkedvelt nyaralóhelye volt Törökország, Egyiptom, Tunézia, de Olaszországba, Bulgáriába, a szlovén tengerpartra, Horvátországba és Montenegróba is sokan utaztak.

– Idén Amerika nyugati partvidéke is népszerű volt, főleg Los Angeles és San Fransisco. A fizetőképesebb külföldre vágyókat is erősen befolyásolta az euró és dollár árfolyama – közölte portálunk érdeklődésére a Morton's Légi Utazási Iroda.

Horvátország örök

Horvátország örök
Törökország ár-érték arányban a legtöbbet nyújtotta a nyaralóknak – így volt ez a korábbi években is. Az évtizedeken keresztül oly népszerű irhabunda- és bőrkabátjáratokat, az isztambuli bazárlátogatásokat felváltotta a nyaralni induló magyarok tömege.

Mi, mennyi?
Az elérhetőbb úticélok közül a legdrágábbnak Horvátország találtatott: háromcsillagos szállásért, félpanzióval egy hétre fejenként 121 ezer 177 forintot kell fizetni. Korzikára 255 ezer 100 forintért, a Francia Riviérára vagy Görögországba 99 ezer 900-ért lehet utazni. A bolgár tengerpartra 34 ezer 500 forintos ajánlatot is találtunk. 
Bulgária az utóbbi 2-3 szezonban fejlődött sokat, mivel a szállodák színvonala ézékelhetően javult és új szolgáltatásokat is kínálnak – s teszik ezt talán a legkedvezőbb árakon. A rendszerváltozás előtt oly népszerű tengerparti úticél ma azzal hódít, hogy repülőgéppel, autóval és autóbusszal is könnyen megközelíthető.

Hétvégi kirándulásokhoz sokan választották inkább a fapados repülőjáratokat. A nyaralóknak a tengerpart mellett fontos volt a fakultatív programok lehetősége és a szállás minősége – beleértve természetesen a klímát is.

Bulgária - feljövőben

Bulgária - feljövőben
A Balaton népszerűségét valamelyest rontotta a nyár második felének már-már rekordalacsony vízállása. – A belföldi utazásokat jelentősebb számban egyénileg intézték a nyaralók, csak azok fordultak utazási irodánkhoz segítségért, akik üdülési csekküket vagy SZÉP kártyájukat szerették volna felhasználni – mondta [namelink name="Fülöp Eszter"], a Sport Travel utazási iroda vezetője. A Balaton mellett a 3-4 csillagos wellness szállodákban is sokan pihentek, de a költségek miatt csak néhány napot szenteltek a kikapcsolódásnak. Külföldre inkább rövidebb időre utaztak a nyaralni vágyók és közelebbi helyet választottak, az árakat figyelembe véve.

Sokaknak a Balaton a Riviéra

Sokaknak a Balaton a Riviéra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!