Szeged és környéke

2016.03.05. 21:23

Hogyan spóroljunk a bevásárláson?

Csongrád megye - Az élelmiszereken, kozmetikumokon, háztartási tisztítószereken nagyon sokat spórolhatunk, ha tudatosan vásárolunk. Abban a mondásban minden benne van, hogy sok kicsi sokra megy - állítja Szögi Lászlóné gyakorló háziasszony.

Munkatársunktól

1. Szép summát megspórolhatunk, ha tudatosan megtervezzük bevásárlásainkat. Ebbe az is beletartozik, hogy átnézzük a szórólapokat és kihasználjuk az akciókat. De csak akkor vesszük meg a kedvezményes árú termékeket, ha minőségi áruról van szó.

2. A boltban mindig nézzük meg a termék kilós, literes egységárát, így tájékozódhatunk ugyanis a legkönnyebben arról, mi, mennyivel olcsóbb.
 

Szögi Lászlóné a heti nagybevásárlás után. Fotó: Schmidt Andrea

Szögi Lászlóné a heti nagybevásárlás után. Fotó: Schmidt Andrea

3. Különösen a nagy bevásárlóközpontokban van esély arra, hogy azt is megvesszük, amit eredetileg egyáltalán nem akartunk. Ha azonban tudatos vásárlók vagyunk, csak abból vásárolunk, ami a bevásárlólistánkon szerepel.

4. Figyeljünk a trükkre: a drágább árukat gyakran szemmagasságban helyezik el a polcokon. Ha ilyet látunk, mindig nézzük meg, mit is kínálnak a legalsó polcok.

5. Ne menjünk mindennap boltba! Minél kevesebbszer vásárolunk, annál kevesebbet költünk feleslegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!