Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralévő napjain.

„Nem bántam meg, hogy négy éve Szegedre költöztem, nyugodtan leírhatja, ez volt életem egyik legjobb döntése. Az itt élő emberek kedvesek, mosolygósak, az elmúlt években nagyon sok szegedi barátot szereztem. Már a magyar nyelvet is jól beszélem, de azért mindig velem van kedvenc könyvem, a magyar–kínai és kínai–magyar szótár.

Ha röviden kellene válaszolnom arra a kérdésre, hogy sikeres volt-e számomra 2005, azt mondom, igen, nagyon sikeres évet zárok. Az idei év azért is fontos nekem, mert tavaly szeptemberben nyitottuk meg tulajdonostársammal, a nálam egy évvel fiatalabb Yan Mao Jinnel a Mikszáth Kálmán utca és a Mars tér sarkán a Kíván-Csi éttermünket. A szegediek hamar megkedvelték, amit az is bizonyít, hogy nálunk valamennyi korosztály képviselője megtalálható. Állandó vendégeink között diákok, tanárok, buszsofőrök, taxisok éppúgy vannak, mint ügyvédek, rendőrök, ügyészek, bírók, bankárok. Közülük persze nem mindenki tér be hozzánk, sokan telefonon rendelnek.

Az étterem sikere az én sikerem is, ezért most azt fontolgatom, újabb üzletet nyitok. De annak más profilja lesz, visszatérő álmom egy belvárosi, kínai hagyományokra épülő klub megnyitása.

Természetesen Kínától és az ott élő családtagjaimtól, barátaimtól nem szakadtam el. Bár naponta 12-15 órát dolgozom, arra szakítok időt, hogy folyamatosan tartsam velük a kapcsolatot. Esténként, éjszakánként tucatnyi e-mailt váltunk, azaz tudom, hogy mi történik tőlem több ezer kilométerre.”