Szeged és környéke

2016.08.06. 16:53

Hollywoodi sztárokkal forgatott a rúdtáncos

Szeged, Budapest - Budapesten is forgattak jeleneteket Vaughn Stein első nagyjátékfilmjéhez, a Terminalhoz. A Szegeden élő Szigili Andrea pedig jó néhány hollywoodi hírességgel találkozott az egyik jelenet szereplőjeként, amiben rúdtáncost alakított.

Vőneki Ádám

Csodaországban


A film Szigili Andreával felvett jelenetét átszövik az Alice Csodaországban szimbólumai. Az egyik lányt Alice-nak öltöztették, szőke parókát is kapott. A két „kidobó" az ikrek karaktereiként jelent meg. A színpad pedig a „Rabbit Hole"

 (A nyúl ürege) nevet kapta.

– Egy ismerősöm ajánlására jelentkeztem egy ügynökségnél, ahol pont rúdtáncos szerepre kerestek statisztákat. A jelentkezés után a lányokat az ügynökség kiajánlotta a filmeseknek, akik végül hármat választottak ki, köztük engem is – meséli [namelink name="Szigili Andrea"], hogyan csöppent bele a hollywoodi film forgatásába. Andi hat éve foglalkozik rúdtánccal, rúdfitnesszel, illetve ezek oktatásával. Mellette kortárs-modern tánc szakra jár, és dolgozik is.


A budapesti Hello Baby Bárban vették fel a klubjelenetet, ami Andi szerint valószínűleg nem lesz hosszú rész a filmben, de mivel a színészek párbeszédét többször, nagyon sok szögből rögzítették, így csaknem két napig tartott a munka.


– Izgalmas látni, hogy egy-egy tökéletes jelenetért mennyit dolgozik egy stáb. A forgatócsapat nagyon kitett magáért, mindenben segítettek. Minket, táncosokat kiemelten kezeltek a többi statisztához képest, ami azt jelenti, hogy a színészek után nekünk készítették el először a sminket, hajat, jelmezt.

 

A rúdon. Fotó: Hájer Viktor

A rúdon. Fotó: Hájer Viktor

Hogy a háttérben állandóan legyen mozgás, a lányoknak folyamatosan táncolniuk kellett, ami kissé kifárasztotta őket, de cserébe nagyon jól érezték magukat. Különösen meglepte Andit, hogy zene nélkül forgattak. – A némaság ritmusát kerestük – mondja nevetve, és gyors magyarázattal is szolgál: a színészek párbeszédét háttérzaj nélkül kellett rögzíteni.

 

Sztárok a forgatáson


A készülő filmben nem kisebb

 nevek kaptak szerepet, mint Mike Myers (Austin Powers, Shrek),

Simon Pegg (Stark Trek-filmek), Margot Robbie (A Wall Street farkasa), Dexter Fletcher (A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső) vagy éppen Max Irons (Dorian Gray). Utóbbi három filmsztárral Andi személyesen is találkozott.


– A rendező nagyon kedves, kiegyensúlyozott volt. Mindig odajött hozzánk, elmondta, mit vár tőlünk, folyamatosan adta az instrukciókat. A színészek közül Margot Robbie-val tudtam többször is beszélni, egyeztettünk a jelenetről, mivel negyedik táncosként csatlakozott hozzánk a színpadon. Nagyon kedves, gyönyörű nő. Odajött hozzánk, gratulált, majd mondta, hogy milyen elképesztően szerepeltünk.


A filmről, azonkívül, hogy valószínűleg 2017 őszén kerül a mozikba, semmit nem árultak el Andinak. – Ezt nagyon szigorúan kezelték a stábtagok. Még a jelenetről is csak akkor mondtak valamit, amikor éppen az aktuális részt vettük. A díszletet sem lehetett fényképezni. Ilyen jellegű szerepet mindenképpen elvállalnék a jövőben is. Óriási élmény, hogy beleláthattam, hogyan is készül egy nagy költségvetésű film, mennyire profik a színészek és az egész stáb. Ez egy életre szóló élmény – fogalmazott Andi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!