Szeged és környéke

2015.04.01. 14:04

Horror a Genéziusz Színháztól: Elefántember

Szeged - Bernard Pomerance drámája és David Lynch forgatókönyve alapján Horváth István és Hajdú Róbert állítja színpadra a valós történetre épülő ELEFÁNT/ember című produkciót a Szegedi Pinceszínházban.

Munkatársunktól

Az SZTE hallgatóiból és a helyi Kelemen László Színitanoda növendékeiből 2011 szeptemberében alakult Genéziusz Színház szerdai sajtótájékoztatóján a társulat két vezetője elmondta: összművészeti produkcióra készülnek. A májusra tervezett bemutatón fontos szerepet kap a tánc és az árnyjáték is. Horváth István szerint a darab ma aktuálisabb, mint a 19. századi Angliában, amikor és ahol a történet játszódik. A horrorisztikus produkcióhoz sötét zenei világot találtak: egy orosz altatódalt dolgoztak fel, valamint Marilyn Manson dalait is felhasználják, amelyek jól kifejezik a főszereplő gyötrelmeit.

A sztori közismert: Frederick Treves sebész egy különös betegségben szenvedő férfit talál egy vásári mutatványosnál. Testi deformáltsága miatt John Merricket csak elefántemberként emlegetik. Az orvos magához veszi, kórházba viszi, szeretné bevezetni a súlyosan deformált férfit a társadalomba. Merricknek a testi szenvedésnél csak lelki gyötrelmei nagyobbak. Az alkotók szerint a történet a különbözőségről, az önzésről, a pénz, a hatalom és a marketing szőtte világunkról is szól. Az önfenntartó Genéziusz Színház eddig 15 produkciót mutatott be, a legsikeresebb Rejtő Jenő-kabaréestjük volt, amiből már több mint hatvan előadást tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!