Szeged és környéke

2007.12.19. 21:03

Horror Szegeden: sötétedés után jobb lesz otthon maradni

Szeged - Egy nő életveszélyes, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor - feltehetően viperával, azaz ólmosbottal - rájuk támadtak a napokban Szegeden.

Mindkét eszméletlen, vérző nőt kirabolták. Mivel a két eset között több nap telt el, a rendőrök egyelőre két támadót keresnek, de már vizsgálják, hogy esetleg egy férfi követhette el mindkét rablást. A támadások után a rendőrök mellett a szegedi városőrök is az utakat járják, és arra kérik a környéken élő nőket: sötétedés után egyedül ne menjenek az utcára.

Városőrök figyelmeztetik Szegeden, a makkosházi városrészben megforduló nőket, hogy sötétedés után lehetőleg ne egyedül közlekedjenek az utcákon, mert nem lehet tudni, hogy a rabló mikor csap le legközelebb. Kovácsné Vadászi Erika, a Szegedi Városőrség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: intézkedési jogkörük ugyan nincs, de ha jól láthatóan jelen vannak az utcákon, azért annak is van eredménye.

A két megtámadott nő közül az egyik a makkosházi városrész szociális intézetében ápolónő. Az ütéstől betört a koponyája, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Az ismeretlen támadó feltehetően viperával - ólmosbottal - ütötte le áldozatait. Hátulról lopakodott a közelükbe, szó nélkül ütött, majd kirabolta őket.

Mindkét esetben nagy erőkkel folyik a nyomozás. A második esetben van személyleírás is, egy huszonéves fiatalembert keres a rendőrség, aki a támadáskor sötét felsőt és világosabb színű nadrágot viselt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget [namelink name="Tuczakov Szilvána"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A támadások óta a legtöbb nőt a férje kíséri a munkába, de még a közeli boltba is vásárolni, sötétedés után pedig ezek az utcák teljesen elnéptelenednek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!