Szeged és környéke

2017.08.14. 18:21

Hosszú sorban álltak a színházbérletekért - volt, aki két és fél óráig várakozott

Elkezdte árusítani a 2017/18-as évadra a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színház. Volt, aki két és fél órát állt sorba, nem hiába: a 300 leggyorsabb vásárló ajándék jegyet kapott a szeptember 8-i Nyitány gálára.

Borbola Lilla

– Reggel fél 8-kor érkeztem, azt hittem, korábban nyit az iroda – mondta Vereczkey Béláné, aki a sor legelején állt. Végül két és fél órát állt sorba a 2017/18-as évad bérletéért, amelynek árusítását tegnap kezdte meg a Szegedi Nemzeti Színház. A 300 leggyorsabb vásárló ajándék jegyet kapott a szeptember 8-i Nyitány gálára, amire úgy tűnt, hogy sokan pályáznak. Kellett azért némi eltökéltség azoknak, akik az elsők között akartak lenni: 10 óra körül már kezdett melegedni az idő, ráadásul a Vörösmarty utcában útjavítást végeztek.

Háromnegyed tízkor már rengetegen álltak sorba a bérletekért. Fotók: Borbola Lilla

Verecky Béláné ért ide elsőnek reggel fél 8-kor: két és fél órát várt a jegyiroda nyitására.

Türelmesen beszélgetett a sor közepén Ilona és Rózsa. A két nyugdíjas hölgy nem bízta a véletlenre a sorban állást: napernyővel készültek a várakozásra. – Úgy tűnik, hogy választékos opera-előadások lesznek, azt várjuk a legjobban. Van köztük olyan, aminek sem a szerzőjét nem ismerjük, sem az alapjául szolgáló művet, úgyhogy lehetnek majd meglepetések, de majd utánaolvasunk – értékelte előre a következő évadot Ilona, aki mindig Rózsával jár színházba. – Vegyes volt az előző évad, volt olyan előadás, amire csak azért mentünk el, mert benne volt a bérletben – ezt már Rózsa mondta, aki mosolygósan és türelmesen azért megjegyezte, hogy ugyan hosszú sorra számított, de nem ennyire.

Ilona és Rózsa felkészült a várakozásra, még napernyőt is hoztak.

A sor vége 10 óra körül már a Stefániáig ért. Néhány percig Szabó Tibor állt a legvégén, mielőtt újabb emberek érkeztek. – Újonc vagyok, nem volt még bérletem. Nem akartam korábban jönni, mert így is, úgy is várni kell. Vizet sem hoztam, kibírom, bár kicsit meleg a helyzet – utalt a férfi az időjárásra és az útjavító gépek hangjára. Türelmetlenségnek azonban ő sem mutatta jelét. Elárulta: Csehov Ványa bácsiját várja leginkább ebben a szezonban.

Németh Margit az elsők között vehette át a 2017/18-as évad bérleteit.

 A pénztár nyitása után lassan fogyatkozni kezdett a sor. Németh Margit elégedetten lépett ki az ajtón Kiss Manyi 2. bérletével, amellyel az Amadeust, a Ványa bácsit és a XIV. Renét tekintheti meg. – A zenés darabok a kedvenceim, ezért örülök a Nyitány gálára szóló ajándék jegynek. A húgommal és a barátnőmmel járunk színházba, ez ilyen csajos program nálunk – nevetett a nyugdíjas asszony, aki 8 órára érkezett a jegyirodához. Idegességnek, elégedetlenségnek nála sem volt nyoma. Úgy tűnt, mindenki tudta, hogy mire vállalkozott. A színház jegyirodája a nyári leállást követően hétfőtől újra teljes nyitvatartási időben várja a nézőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!