Szeged és környéke

2016.06.28. 15:18

Hozzájuk nőtt az orrcsipesz - szinkronúszás galériával

Szeged - A legnehezebb az, hogy mindig egyszerre és zenére mozogjunk - mondta bemelegítés közben a 10 éves Lázár Emili a tegnapi szinkronúszó-bemutatón a SZUE-ban.

Salánki Zsófia

A 14 éves Sonkolyos Annával mutattak be egy közös koreográfiát. Azt is elárulták, hogy imádják a színes dresszeket, és azt, hogy szép és látványos a sport, amit űznek.


– Először nehéz volt megszokni az orrcsipeszt, de mára már hozzám nőtt. Még nehéz sokáig a víz alatt maradnom, mert kisebb vagyok, és csak fél éve szinkronúszok – folytatta Emili. Anna elmesélte, hogy azt is gyakorolják, minél tovább tudjanak a víz alatt maradni. Kisebb-nagyobb távokat úsznak át egy levegővel, merülési és tüdőerősítő gyakorlatokat is végeznek.

Galéria kép



– Budapesten minden szezon végén rendeznek bemutatót, úgy gondoltam, hogy itt is szervezünk egyet. Jó, ha a lányok megmutathatják, mit tudnak. Nemcsak szegediek lépnek fel, hanem jött néhány budapesti versenyző is a Belvárosi Honvéd Szinkronúszó Egyesületből – mesélte [namelink name="Nyírfás Rebeka"] edző.


A 6–18 éves lányok hetente kétszer edzenek, hogy minden mozdulatuk tökéletesen összhangban legyen egymással és a zenével is. Évente 4-5 versenyen vesznek részt, koreográfiáikat főleg filmzenékre és mai slágerekre állították össze. A közönség láthatott a szóló- és páros produkciókban csillogó dresszeket, kimért mozdulatokat, feszes spicceket és széles mosolyokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!