Szeged és környéke

2016.08.15. 07:30

Huszonöt kiadó üzlet keresi gazdáját a szegedi belvárosban

Néhány éve még jól menő vállalkozások voltak a szegedi használtruha-üzletek a nagyáruház passzázsán - a hat turiból mára csak egy maradt meg hírmondónak. A belváros szívében huszonöt üres ingatlan keresi gazdáját. Nehéz rátalálni a jövedelmező profilra.

Munkatársunktól

– A csekély vásárlóerő, a bérleti díj és a magas fenntartási költségek miatt kellett bezárnom néhány hónapja az Aranyhal nevű használtruha-üzletemet a szegedi nagyáruház passzázssorán – mondta [namelink name="Martonosiné Tóth Enikő"].


Martonosiné Tóth Enikő  több mint 20 évig utazott használt ruhákban, Szegeden számos használtruha-boltot üzemeltetett. Mára csak egy ilyen profilú üzlete maradt meg. Két éve még arról számoltunk be (2014. április 10.: Turik utcája lett a szegedi passzázs), hogy a passzázson egy bokorban hat használtruha-üzletben is lehet vásárolni.


Tavaly ilyenkor még mindig működtek ezek az üzletek, ma már csak egy hírmondó maradt belőlük. Az öt bezárt turkáló közül csak az egyik helyén nyílt más profilú bolt – a többi jelenleg kiadó. – A nagy áruházláncok 70 százalékos végkiárusításban ugyanannyiért árulnak egy ruhát, mint amennyiért azt egy használtruha-üzletben kínálják. Ilyen körülmények között nehéz versenyezni, a vásárlók inkább az újat veszik meg – magyarázta Martonosiné Tóth Enikő.


Keresse a témát a hétfői Délmagyarországban.


Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!