Szeged és környéke

2013.08.23. 22:02

Ideiglenes forgalmi rend a Belvárosi hídon

Szeged - Máskor tilos, vasárnap 10 óráig azonban szabad gyalogolni a Belvárosi híd múzeum felőli oldalán. Senki sem tudott erről, akit a helyszínen megkérdeztünk.

Vida-Szűcs Imre

Bárki szabályosan gyalogolhat egy ideiglenes forgalmirend-változás miatt a szegedi Belvárosi híd mindkét felén. Az önkormányzat döntése értelmében a híd északi oldalán kialakított kerékpárutat jelző táblák és a hídon kihelyezett, „Gyalogos forgalom a túloldalon" feliratú táblák csütörtök estétől vasárnap délelőtt 10 óráig érvényüket vesztik – számoltunk be a rendőrség által közölt változásról.

– Nem vészes, csak figyelni kell, akkor nincs gond – kommentálta a SZIN idejére életbe léptetett változást pénteken a budapesti Jancsovics Máté. Tőlünk hallotta először, hogy nyugodtan gyalogolhat a máskor kizárólag kerékpárosoknak fenntartott oldalon, ahol máskor volt rá példa, hogy 5000 forint helyszíni bírságot fizettettek egy gyalogossal. Úgy láttuk, a fesztiválozók és a szegediek többsége a megszokott módon használja a Belvárosi hidat: biztosra mennek, és a Partfürdőtől, illetve a Móra-múzeumtól távolabbi oldalon sétálnak. Aki mégis marad az ideiglenesen járdaként üzemelő északi oldalon, annak érdemes szorosan a korlát mellett haladnia, nehogy „összetalálkozzon" a kerékpárral közlekedőkkel.

Vasárnap 10 óráig büntetlenül lehet sétálni a bicikliúton. Fotó: Schmidt Andrea

Vasárnap 10 óráig büntetlenül lehet sétálni a bicikliúton.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem várhatjuk el, hogy a bulizó fiatalok mindig átmenjenek a túloldalra. Ezt a pár napot ki lehet bírni – mondta a bringával Újszegedről, a fürdőtől Szeged felé tartó Kurunczi Zoltán. – Ha nem mondod, hogy le van takarva a tábla nejlonnal, nem is veszem észre. Egyébként általában figyelik a gyalogosok, hogy hol kell menniük, ha egy-két turista „elszédül", az még belefér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!