Szeged és környéke

2019.01.04. 12:00

Időt, türelmet és nyugalmat kíván a zákányszéki polgármester

Korszerűsítették Zákányszék önkormányzati épületeinek energetikai ellátását, és folytatódott a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése 2018-ban.

Munkatársunktól

– Számomra úgy alakult 2018 vége, hogy jól megfáztam. Komolyra fordítva a szót, az évünket a TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatok megvalósítása határozta meg – kezdte az évértékelést Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere.


A település önkormányzati épületeinek – iskola, sportcsarnok, óvoda – energetikai korszerűsítése 200 millió forintból elkészült. A másik nagy beruházás a környezetvédelemmel kapcsolatos: megvalósult a belterületi csapadékvíz-elvezető szikkasztó árkok és egy záportározó kialakítása, ami 40 millió forintba került.


– Sajnos elég nehezen sikerült kivitelezőt találnunk, a szakemberhiány rányomta a bélyegét a kivitelezésre, de mindent sikerült befejezni, a település valamennyi intézménye működik, az oktatás szeptemberben annak ellenére zavartalanul elkezdődött az iskolában, hogy közben folyt a felújítás. A fejlesztések, felújítások megvalósulásához elengedhetetlen volt a település lakóinak megfelelő hozzáállása és segítőkészsége – hangsúlyozta a polgármester.


Matuszka Antal elmondta, ősszel megkezdték a szociális tűzifa kiszállítását, ami minden tizedik háztartásba jutott, illetve 350 karácsonyi ajándékcsomagot is kiosztottak, ezekből minden harmadik zákányszéki háztartásba került.

– 2019-re mindenkinek időt, türelmet és nyugalmat kívánok, mert számomra úgy tűnik, hogy ezekből nincs elég – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!