Szeged és környéke

2017.07.26. 21:15

Igazgatóváltások az iskolák élén: álhírekkel zavarják meg a szülőket a Klebelsberg Központ szerint

Számos fővárosi és vidéki oktatási intézményről is megjelentek hírek, amelyek szerint a tantestületek, a szülői közösségek által sem támogatott vezetők kerültek az intézmények élére. Makó és Algyő a megyei példa. A Klik kiakadt.

Az oktatási intézményeket fenntartó és felügyelő Klebelsberg Központ közleményt adott ki, melyben sajnálatukat fejezik ki, mert szerintük egyesek álhírekkel, feltételezésekkel próbálják megzavarni a szülőket és pedagógusokat, akik a jól megérdemelt nyári szabadságukat töltik, készülnek a következő tanévre, vagy táboroztatják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat.


Valótlannak és kártékonynak nevezi a Klebelsberg Központ azokat a „sajtóban megjelent találgatásokat", amelyek szerint politikai alapon döntöttek az iskolák igazgatóinak pályázatairól. Az állami intézményfenntartó szerint az illetékes minisztérium szakszerű, megalapozott és jogszerű döntéseket hozott, minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat és a szakmai szempontokat mérlegelve, az intézmények jövőjét szem előtt tartva.

 

Kedden Algyőn tüntettek a Klik döntése ellen.

Kedden Algyőn tüntettek a Klik döntése ellen.

Algyőn ezen a héten tüntetést hirdetett a helyi iskola szülői munkaközössége, mert a tantestület, a szülők és az önkormányzat akarata ellenére is Gondáné Pál Ildikó mellett döntött a minisztérium. A makói József Attila Gimnázium leváltott igazgatója, Rója István interjúban beszélt arról, hogy 22 év után azért nem fogadták el pályázatát, mert támogatta a miskolci Herman Ottó Gimnázium kiáltványát, amelyben a közoktatásban uralkodó állapotok ellen tiltakoztak. Ezek mellett számos fővárosi és vidéki oktatási intézményről is megjelentek hírek, amelyek szerint a tantestületek, a szülői közösségek által sem támogatott vezetők kerültek az intézmények élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!