Szeged és környéke

2009.11.19. 19:06

Ikonavató a gyógyfürdőben

Mórahalom - Egy fehér virágot és gyümölcsöket tartó Szent Erzsébet-kép látható az egyik oldalán, a másikon pedig egy bajban és szenvedésben hozzá intézhető imádság olvasható annak az Árpádházi Szent Erzsébet-ikonnak, amelyet tegnap, Erzsébet napján avattak fel a mórahalmi gyógyfürdőben.

Kovács Kriszta

Az országosan egyedülálló ikon egy szárnyas oltár része, amelyet egy középkori mester által készített alkotás eredetijéről mintáztak. Az alkotást a bajai Szluha Gyula, Budai Mihály, Koch András, Cserni Csaba, valamint Kukuly Béla és családtagjaik ajánlották fel, mert sok kellemes órát töltöttek a gyógyfürdőben, s így akarták kifejezni hálájukat.

Erzsébet-napon különleges ajándékot kapott a létesítmény. Fotó: Segesvári Csaba

Erzsébet-napon különleges ajándékot kapott a létesítmény.
Fotó: Segesvári Csaba

Az Árpádházi Szent Erzsébetet ábrázoló ikont Retkes Zsolt bajai belvárosi káplán, Feczák László kecskeméti parókus és Joó Balázs mórahalmi plébános áldotta meg – a testi mellett a lelki pihenést is lehetővé téve a népszerű fürdőben, ahová tegnap az Erzsébet nevű vendégek ingyen beléphettek, ráadásul virággal köszöntötték a névnapos hölgyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!