Hallgassa élőben!

Ila baba ezer játszótársa

Szeged-Kiskundorozsma - Fölülről veri az ezret! – vágta rá a választ Turák Józsefné Ila, amikor a dorozsmai babagyűjteménye létszámáról faggattuk.

Fölülről veri az ezret! – vágta rá a választ Turák Józsefné Ila, amikor a dorozsmai babagyűjteménye létszámáról faggattuk. A kedvenc? A hat unokája és a legkisebb alvós baba, közöttük a picurka négy és fél hónapos – nevet az egyébként ügyintézőként dolgozó asszony, nem is csoda, ha unokanővérei Ila babának keresztelték el.

Ila baba kislány korától fogva babázik, van annak már vagy hatvan esztendeje. Babaszobája lakóit féltve óvta, mosdatta, fésülgette, pici ruhát is varrt nekik, sőt meggyógyította őket, ha a játékban kicsavarodott kezük-lábuk, vagy leragadt a szempillájuk. Első igazi babája születésekor sem szeretett ki a játékaiból. Az udvaron leterített pokrócon játszott a kislányával és a kaucsuk játszótársaival. Gyermekeinek is lettek babái, és amikor unokái születtek, ők is kaptak babákat. Egyre-másra gyűltek az ajándékba hozott minibabák, komoly porcelánhölgyek, mókás gumifigurák, nyűhetetlen lencsilányok. A modern kor modern gyermekeinek a rokonság divatos moncsicsiket vásárolt, majd a Barbie-figurák következtek. Neve is van szinte mindnek. Még picurka pisilős fiú is akad a családban. A legújabbat, egy szingapúri szépséget Ila baba kétszáz forintért vette a szomszédos dorozsmai kirakodóvásárban. Vágya? Azokat a játszótársait hiányolja, akiket régen édesanyja kiselejtezett.

Belgiumban megtiltják a nem elengedhetetlen célból történő utazásokat
Január 27-től a beutazókat és az országból kiutazókat csak érvényes indokkal engedik át az országhatáron.
Több halálesetet okozhat a vírus új brit variánsa
A vizsgálati eredmények alapján az eddig kidolgozott vakcinák az új vírusváltozattal szemben is ugyanolyan hatékonyak.
Napokig várta beteg gazdáját a kórház előtt egy kutya (videó)
Az agyembóliával kezelt török férfi lánya többször is megpróbálta hazavinni a kutyát, de az mindig megszökött és visszatért a kórházhoz.
Kidobta a barátnője, még aznap lottómilliárdos lett
Ugyanaznap élte meg a poklot és a mennyet a férfi.
Az AstraZeneca 60 százalékkal csökkenti az EU-nak szánt szállítmányokat
A cég március végéig mintegy 80 millió adag védőoltást tervezett szállítani az EU 27 tagországának.
Hopp Csilla ügyvédje: nem hagyom, hogy egy gyászoló anyát újra a helyszínre rángassanak!
Újra kisfia elvesztése helyszínére rángatnák Hopp Csillát. Ügyvédje nem engedi, hogy az asszony újra összeomoljon.