Ila baba ezer játszótársa

Szeged-Kiskundorozsma - Fölülről veri az ezret! – vágta rá a választ Turák Józsefné Ila, amikor a dorozsmai babagyűjteménye létszámáról faggattuk.

Fölülről veri az ezret! – vágta rá a választ Turák Józsefné Ila, amikor a dorozsmai babagyűjteménye létszámáról faggattuk. A kedvenc? A hat unokája és a legkisebb alvós baba, közöttük a picurka négy és fél hónapos – nevet az egyébként ügyintézőként dolgozó asszony, nem is csoda, ha unokanővérei Ila babának keresztelték el.

Ila baba kislány korától fogva babázik, van annak már vagy hatvan esztendeje. Babaszobája lakóit féltve óvta, mosdatta, fésülgette, pici ruhát is varrt nekik, sőt meggyógyította őket, ha a játékban kicsavarodott kezük-lábuk, vagy leragadt a szempillájuk. Első igazi babája születésekor sem szeretett ki a játékaiból. Az udvaron leterített pokrócon játszott a kislányával és a kaucsuk játszótársaival. Gyermekeinek is lettek babái, és amikor unokái születtek, ők is kaptak babákat. Egyre-másra gyűltek az ajándékba hozott minibabák, komoly porcelánhölgyek, mókás gumifigurák, nyűhetetlen lencsilányok. A modern kor modern gyermekeinek a rokonság divatos moncsicsiket vásárolt, majd a Barbie-figurák következtek. Neve is van szinte mindnek. Még picurka pisilős fiú is akad a családban. A legújabbat, egy szingapúri szépséget Ila baba kétszáz forintért vette a szomszédos dorozsmai kirakodóvásárban. Vágya? Azokat a játszótársait hiányolja, akiket régen édesanyja kiselejtezett.

Új gyanúsítottja van a Madeleine McCann-ügynek
A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.
Június közepétől nem repülhetnek kínai utasszállítók az Egyesült Államokba
Az indoklás szerint Peking nem teszi lehetővé az amerikai légitársaságok kínai járatainak újraindítását.
A Mezőkövesd legyőzésével nyolcadszor a Honvédé a trófea (videó)
Az ünneplésről Szijjártó Péter is közzé tett egy videót közösségi oldalán.
Semjén Zsolt: Trianonra emlékezni kötelesség és erkölcsi parancs
Csak akkor lehet megmaradni magyarnak, ha a teljes magyarság megmarad – mondta a miniszterelnök-helyettes.
A Fidesz álságosnak tartja a szocialisták prédikálását a nyugdíjemelésről
Az MSZP a válságban se segítette az időseket, hanem sorozatos rezsiemelésekkel és megszorításokkal nehezítette az életüket – közölte a kormánypárt.
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek
A brit kormány ugyanakkor nem zárja ki kétoldalú mentességi megállapodások kidolgozását a feltételeknek megfelelő országokkal.