Szeged és környéke

2007.09.04. 16:19

Ila baba ezer játszótársa

Szeged-Kiskundorozsma - Fölülről veri az ezret! – vágta rá a választ Turák Józsefné Ila, amikor a dorozsmai babagyűjteménye létszámáról faggattuk.

Dombai Tünde

Fölülről veri az ezret! – vágta rá a választ Turák Józsefné Ila, amikor a dorozsmai babagyűjteménye létszámáról faggattuk. A kedvenc? A hat unokája és a legkisebb alvós baba, közöttük a picurka négy és fél hónapos – nevet az egyébként ügyintézőként dolgozó asszony, nem is csoda, ha unokanővérei Ila babának keresztelték el.

Ila baba kislány korától fogva babázik, van annak már vagy hatvan esztendeje. Babaszobája lakóit féltve óvta, mosdatta, fésülgette, pici ruhát is varrt nekik, sőt meggyógyította őket, ha a játékban kicsavarodott kezük-lábuk, vagy leragadt a szempillájuk. Első igazi babája születésekor sem szeretett ki a játékaiból. Az udvaron leterített pokrócon játszott a kislányával és a kaucsuk játszótársaival. Gyermekeinek is lettek babái, és amikor unokái születtek, ők is kaptak babákat. Egyre-másra gyűltek az ajándékba hozott minibabák, komoly porcelánhölgyek, mókás gumifigurák, nyűhetetlen lencsilányok. A modern kor modern gyermekeinek a rokonság divatos moncsicsiket vásárolt, majd a Barbie-figurák következtek. Neve is van szinte mindnek. Még picurka pisilős fiú is akad a családban. A legújabbat, egy szingapúri szépséget Ila baba kétszáz forintért vette a szomszédos dorozsmai kirakodóvásárban. Vágya? Azokat a játszótársait hiányolja, akiket régen édesanyja kiselejtezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!