Szeged és környéke

2013.05.22. 00:32

Indokolatlan kajahajó és csajvécé a Borfesztiválon

Szeged - Szegeden debütáló büféhajó, kis lovas szekér, vécé csak csajoknak. Érdekességeket kerestünk a Borfesztiválon, ahol még Dél-Afrika borai is előkerültek.

Horváth Attila

Büféhajó

Hang és fényeffektekkel hívja fel magára a figyelmet, füstöl, durrog és puffog a Borfesztivál ideje alatt a hazai vendéglátás indokolatlan új kelléke, egy kétárbocos csatahajó. Hogy miért esik jobban a pálinka, az étel és a bor, ha egy hajóból kérjük, nem tudjuk, de megtehetjük. Mindenesetre az első hazai „büféhajó" Szegeden kezd, és végigvitorlázza a nyarat: a soproni VOLT fesztiváltól kezdve a Szigetig. A Nostromo névre hallgató hajóról a tulajdonosai az írták: Ilyet még nem látott a világ.

Indokolatlan kajahajó és csajvécé a Borfesztiválon. Fotó: Horváth Attila (galéria)

Az én borfesztiválom

Továbbra is várjuk fotóikat a XIX. Szegedi Borfesztiválról és kapcsolódó rendezvényeiről. A képeiket ezen az oldalon tudják feltölteni. Mutassák meg, hogyan látják Önök a szegedi májusi fesztiváldömpinget!

Állítólag három ember hathavi munkával készítette el, az építés során három köbméter faanyagot, hétszáz kiló vasat, kétszáz kiló szigetelő anyagot, hetven liter festéket, ezen felül húsz liter aranyfestéket használtak fel. A hajó kötélzetéhez 170 méter anyagot használtak fel. A vendégek kiszolgálásán kívül szórakoztatja is a közönséget, hang és fény effektekkel, füstölő ágyúkkal, igaz, mi még ezt nem tapasztaltuk.

Rózsaszínben pisilni

A Fingerprintnek megesett a szíve a fesztiválozó hölgyeken, ezért extra rózsaszín mobilvécéket helyezett ki a Széchenyi térre. Nőket ábrázolnak a klotyó ajtajai, ráadásul még vidám megjegyzéseket is írtak a falukra. Ezeket elvileg csak nők használhatják, de próbáljon meg bárki egy merev részeg férfit lebeszélni arról hajnali háromkor, hogy könnyítsen magán, járjon akárhol. Pláne egy helyen, ahol mondjuk épp nincs sor. A Fingerprint Kreatív Kommunikációs Ügynökség közleménye szerint egyébként a tíz nap során ezzel kedveskednek a hölgyeknek, felhívják a figyelmet az illemre, etikettre, a nők tiszteletére, segítésére. Hajrá úriemberek!

Indokolatlan kajahajó és csajvécé a Borfesztiválon. Fotó: Horváth Attila (galéria)


Dél-Afrika Tokajból

Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy Dél-Afrikában készítik a világon az ötödik legtöbb bort! Nos, ez is kiderült egy innen származó borokat árusító bódénál. Nekünk eddig elkerülte a figyelmünket ez a hely, pedig idén már harmadszorra költöztek ki. Így derült ki, hogy a szegedi Borfesztiválon nem csak magyar nedűk kaphatók. Az egyik tulajdonos, a Tokajból származó [namelink name="Palásthy Katalin"] elmondta, az afrikai országban 500 éves kultúrája van a borkészítésnek, így nem véletlen, hogy egy párizsi nemzetközi versenyen a világ legjobbjává egy itt is kapható Shirazt választottak.

Indokolatlan kajahajó és csajvécé a Borfesztiválon. Fotó: Horváth Attila (galéria)


Láttunk még néhány érdekességet a Borfesztiválon, például ezt a kis lovak által húzott szekeret, de mindent nem szeretnénk megmutatni, jön még borra nedű.

Indokolatlan kajahajó és csajvécé a Borfesztiválon. Fotó: Horváth Attila (galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!