Indonézia beköltözött az Agórába - Fotók

Ázsia színes világát hozták el pénteken a Szent-Györgyi Albert Agórába.

A szigetország kultúrájába fotókon, festményeken és batikolt vásznakon keresztül adtak betekintést – Bárdos Yvette, Ur Eleonóra és Balogh László munkái által. A Kalamakara című rendezvény és az ahhoz kapcsolódó, január 5-áig látható kiállítás Indonéziában vezette körbe az érdeklődőket, ahol több mint négyszáz vulkán található, és több ezer szigetből áll.

Péntek délután a legkisebbek érdekes ázsiai színezőket festhettek ki, de ottani ízeket is lehetett kóstolni. Bárdos Yvette nemcsak a fotóit hozta el a kiállításra, hanem indonéz táncot is bemutatott, amellyel elkápráztatta a nézőket.
 

Indonézia más szemmel címmel nyílt kiállítás az Agórában. Fotó: Török János - GALÉRIA

A bemutatót Térfy András és Szalai Márton kísérte a balinéz rindik gamelán hangszeren. A gongot az indonéz nagykövet asszony szólaltatta meg. Megtudtuk, a Bárdos Yvette által bemutatott tánc Bali szigetén rizsaratáskor látható, a mozdulatokat Jáva szigetén sajátította el. Bár az Agórában rizsaratást nem tudtak garantálni, egy-két finomsággal azért kedvesedtek.

De mi, pontosabban ki is az a Kalamakara? Az erdő szelleme, védelmezője, egy visszatérő motívum templomok bejárata felett. Távol tartja a gonoszt, megóvja az adott helyet és az ott tartózkodókat.
 

szponzorált tartalom
Hangolódjunk az őszre – káros szokásoktól mentesen
Orbán Viktor is köszöntötte a születésnapos ENSZ-t (videó)
75 éves lett a világszervezet.
Fölújították az óföldeáki erődtemplomot - Galéria
Hálaadó szentmise keretében átadták és megáldották vasárnap a felújított óföldeáki erődtemplomot, az Alföld egyetlen olyan templomát, amely vizesárokkal körülvett dombon áll.
Kormánypártok: a baloldalon ugyanaz a Bajnai és Gyurcsány sorakozik, akik már egyszer tönkretették az országot
A két volt kormányfő együtt készülődik az országgyűlési választásokra – mondta a KDNP frakciószóvivője.
Kijárási tilalmat vezetnek be három montenegrói városban
A rossz járványügyi mutatók miatt hétfőtől éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Montenegró három városában, Niksicben, Beranében és Andrijevicán.
Hiába utazott 1500 kilométert a chilei futballcsapat, nem léphettek pályára
Fura körülmények közepette maradt el egy szombati mérkőzés a chilei futballbajnokság élvonalában a fővárosi Colo Colo és a vendég Deportes Antofagasta között.
Egyre több puma bóklászik a chilei fővárosban
Pumakölyköt fogtak be egy elegáns santiagói környéken – közölték a helyi állatkert illetékesei.