Szeged és környéke

2017.06.28. 20:22

Indul a Szeged-Art: megint utcára viszik a művészetet

A tavalyi sikerek után idén újra művészeti alkotásokat visz az utcára a Szegedi Városkép és Piac Kft. (SZVP), ezúttal még több művészt bevonva. A Szeged-Art nevű kezdeményezés révén szegedi alkotók képzőművészeti alkotásaiba és térzenei előadásokba futhatnak a járókelők július 1. és augusztus 20. között.

– Akik csak egy-két napra érkeznek a városba, például a Szegedi Szabadtéri Játékokra, azoknak nem marad idejük körbejárni a város múzeumait – mondta Németh István, az SZVP ügyvezetője. Ezért a kezdeményezés célja, hogy könnyen elérhetővé tegye a művészeti alkotásokat. – A képzőművészet értékeit ki kell vinni az emberek közé – árnyalta a célokat Tandi Lajos, a Szeged-Art kurátora.

 

Tandi Lajos

Tandi Lajos. Fotók: Borbola Lilla

A programsorozat szombaton a Dugonics téren az emlékév kapcsán Kass János gyerekkönyv-illusztrációival nyílik meg. Ezután kéthetente új, bárki által megtekinthető szabadtéri kiállítást láthatnak a szegediek és a turisták különböző helyszíneken. A Fotográfiák a régi Szegedről című fotótárlattal a Klauzál téren, Németh György karikatúráival a Kárász és Kölcsey utca sarkán, Popovics Lőrinc szobraival a megújuló Wagner-udvaron találkozhatnak az érdeklődők. Lesznek karikaturisták a Kárász utcán, szegedi alkotók pedig 20. század eleji kosztümökben festenek majd a Széchenyi téren.

 

Németh István

Németh István

 A Szeged-Art ideje alatt szombatonként 18 órától térzene színesíti a város életét: az MH Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar háromszor is fellép, de fúvószenekarok, a szolnoki légierő zenekara és pécsi flamenco együttes is szórakoztatja majd az alkalmi közönséget.

 

Címkék#Szeged#utca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!