Szeged és környéke

2019.07.12. 18:35

Irány a dániai világdöntő! Szegedi gyerekek nyerték a robotversenyt

A SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola másodikosai nyerték meg a 2019 World Robot Olympiad magyar döntőjének Open kategóriáját Tatabányán.

Munkatársunktól

[connected id="2599470" position="right"] A csapatban egy kilenc és két nyolcéves gyermek volt, akik egy okosvárost építettek Legóból, amibe terveztek egy vakvezető robotkutyát is – mondta a Délmagyarországnak Özvegy Judit tanárnő, aki felkészítette a versenyre a kicsiket. A gyerekek azon túl, hogy nyertek 300 ezer forintot további fejlesztésekre, egy laptopot és egy tablelet is kaptak, és továbbjutottak a dániai világdöntőbe, ami augusztus elején lesz.

Fotó: Facebook/World Robot Olympiad Hungary

Fotó: Facebook/World Robot Olympiad Hungary

A robotoknak feladatukat távvezérlés nélkül, önállóan kell teljesíteniük. A csapatok építik és programozzák a gépeket, melyek különböző szenzorokkal ismerik a színeket, felismerik és szükség esetén kikerülik az akadályokat, érintésre reagálnak, eligazodnak egy labirintusban, képesek az útvonalak újratervezésére.


Az idei World Robot Olympiad hazai döntőjén csaknem kilencven csapat vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!