Szeged és környéke

2012.05.06. 18:33

Iskolalátogatás - lóháton

Szeged - Lovas roadshow-t szervezett Solymosi Annamária. Az újszentiváni Happyriders lovasiskola oktatója és tanítványai szegedi általános iskolákba ügetnek el. A program célja, hogy minél több kisdiákkal megismertessék a lovas élményt. A rendezvény első állomása pénteken a Szőregi Általános Iskola volt.

Bobkó Anna

Honnan lehet tudni, ha egy kanca vemhes? Hagyják a lovak, hogy befonják a sörényüket? Hogy szerelik fel? – ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel bombázták a szőregi általános iskolások Solymosi Annamáriát. Az újszentiváni Happyriders lovasiskola oktatója lovas roadshow-t szervezett: szegedi általános iskolákba ügetnek el tanítványaival, hogy minél több kisdiákkal ismertessék meg a lovas élményt. A gyerekek megsimogathatják az állatokat, közben érdekességeket hallhatnak róluk.

Pacik és gyerekek. Fotó: Frank Yvette (galéria)


– Folyamatosan keressük az alkalmat a lovaglás népszerűsítésére. A roadshow-val a május 13-i lovas-kutyás családi napot is beharangozzuk. A Tappancs Alapítvánnyal közös rendezvényünk a felelős állattartásra és környezettudatosságra nevelés fontosságára hívja fel a figyelmet – mondta el [namelink name="Solymosi Annamária"]. A 92 ezer négyzetméteres Szentiván Lovasparkban kutyás és lovas bemutatókkal, kisállat-szépségversennyel és szakmai előadásokkal várják az érdeklődőket, akik műnyulas agárfuttatást is láthatnak. Lesz vetélkedő az állatokról, patkolási bemutató és szelektív hulladékgyűjtés lóháton: a résztvevőknek a lovaspark különböző szegleteiben elrejtett PET-palackot és alumíniumdobozt kell összeszedniük, majd palackprés segítségével összetömöríteniük.

A Happyriders lovasiskola csapata négy lóval, versenyfelszerelésben és hagyományos lovas öltözetben szombaton az újszegedi Vörösmarty általános iskolába látogatott el. Később pedig a Gregor József Általános Iskola diákjait lepik meg hasonló élménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!