Szeged és környéke

2015.10.07. 13:44

Ismerje meg Holubán Csillát! Csongrádról érkezik a szegedi járási hivatalvezető

Kinevezték Holubán Csillát a Szegedi Járási Hivatal vezetőjének, aki azt követően került Szegedre, hogy felállították Bodó Imrét a székéből.

Szabó C. Szilárd

De ki az a Holubán Csilla?

Holubán Csilla 2013. január 1-sejétől vezette a Csongrádi Járási Hivatalt. Előtte több mint 20 évig a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársa volt. Az 1990-es évek elején ügyintézőként, majd szabálysértési előadóként, később csoportvezetőként, a legvégén pár hónapig pedig szakmai főtanácsadóként dolgozott a vásárhelyi polgármesteri hivatalban. Holubán a Szegedi Tudományegyetemen tanult, ahol szociális munkás, illetve jogászdiplomát szerzett. Amikor kinevezték a Csongrádi Járási Hivatal vezetőjének, azt nyilatkozta lapunknak, "megtiszteltetés volt számomra, hogy felkértek a hivatalvezetői posztra, örömmel fogadtam a lehetőséget. Izgalmas kihívásnak és szép feladatnak tartom, hogy részt vehetek a régi-új járási rendszer kialakításában".Június közepén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felmentette Bodó Imre szegedi járási hivatalvezetőt. Bodó Imre nem kívánt nyilatkozni az elbocsátásáról. Bodó korábban Tiszasziget polgármestere és a Fidesz országgyűlési képviselője is volt. A Szegedi Járási Hivatalt 2013. január 1-sejétől vezette. A felmentése okairól szerettünk volna többet is megtudni a munkáltatójától, de közigazgatás szervezéséért felelős Miniszterelnökség nem árult el részleteket.

Bodó mulasztott, mennie kellett

A Csongrád Megyei Kormányhivatal júniusban Bodó Imre elbocsátásával kapcsolatos kérdésünkre azt írta, "Bodó Imre felmentésére elsősorban a munkavégzése tekintetében felmerült hiányosságok, mulasztások miatt került sor, többek között azért, mert a járási hivatal működése nem felelt meg maradéktalanul jogszabályokban előírtaknak. Például a Szegedi Járási Hivatal – az országban egyedüliként – több osztállyal működött, mint amit a 2015. április 1-sején hatályba lépett, a szervezeti integrációt megvalósító jogszabályok előírtak. A mulasztások egyértelműen a hivatalvezetőnek voltak felróhatóak."

Juhász Tünde már júniusban felkérte Holubánt

A járási hivatal zavartalan működése érdekében az új hivatalvezető kinevezéséig Csányiné Bozsó Barbara járási hivatalvezető-helyettes látja el a vezetői feladatokat. A kormányhivatalok létrehozása, illetve az integrációval kialakult egységes irányítású szervezeti forma ma már lehetőséget biztosít arra, hogy kormányhivatal munkatársait a fellépő igényeknek megfelelően átirányítsa a kormánymegbízott. Juhász Tünde kormánymegbízott ez alapján kérte fel Holubán Csillát, a Csongrádi Járási Hivatal hivatalvezetőjét arra, hogy szakmai segítséget nyújtson a Szegedi Járási Hivatalnak - írta lapunknak még júniusban a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Arra a kérdésünkre nem válaszolt a megyei kormányhivatal, hogy más közrejátszott-e még abban, hogy Bodót idő előtt felállították a székéből. A városban az a hír terjedt el, hogy Bodó nem igazán jött ki a helyettesével, akinek egy alkalommal megpaskolta a hátát, amit a helyettes nem vett jó néven. 

Délután már többet lehet tudni

A megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője, Varga Márta megerősítette lapunknak, hogy kinevezték Holubán Csillát a Szegedi Járási Hivatal vezetőjének. A kommunikációs vezető délutánra ígért bővebb tájékoztatást. Elmondta, akkor választ kapunk arra is, hogy hány évre nevezték ki Holubán Csillát. A Csongrádi Járási Hivatalt jelenleg Vér Trisztián hivatalvezető-helyettes irányítja. Délután választ kapunk arra a kérdésünkre is, hogy ott mikor nevezik ki hivatalosan a hivatalvezetőt.
 

Bodó nem kapott végkielégítést

Júniusban a felmentési időre kiadták Bodó Imrének a kormányzati szolgálati jogviszonyának megszűnéséig időarányosan járó szabadságot. A volt hivatalvezető azonban – tekintettel arra, hogy a munkáltatónál kormányzati szolgálati jogviszonyban eltöltött ideje nem érte el a 3 évet – nem kapott végkielégítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!