Szeged és környéke

2019.08.15. 13:18

Ismét divat lett a házasságkötés

Igazán népszerű dátum a 2020-as év a jegyespárok körében, rohamosan fogynak a választható dátumok az esküvőszervező cégeknél, a fotósoknál és a zenészeknél is. Divattá vált hazánkban a házasságkötés.

Kiss Anna

A 2020-as év a mostani jegyespárok szerint igazán meghatá­rozó, kellően emlékezetes év­­szám egy házasságkötésre, ezért aki csak tehette, már le­­foglalta az időpontot a nagy napra. Folyamatosan csörögnek a telefonok az esküvőszervező cégeknél, a fotósoknál és a zenészeknél egyaránt. A Confetti Dekoráció és Rendezvényszervező Iroda irodavezetője la­­punknak elmondta, akadnak még foglalható időpontok ná­­luk is, de ahogyan az már megszokott, ilyenkorra már a legtöbb késő tavasztól kora őszig elérhető dátum gazdára talált.

Nem a létszám a legfőbb

– Érdekes a 2020-as évszám, de talán ennél mágikusabb volt a 2018. 08. 18-i nap, nagyon so­­kan tervezték akkorra az esküvőjüket. Érezhetően megnőtt egyébként megyénkben is a há­­zasságkötések száma, amely vélhetően abból ered, hogy felnőtt az a generáció, amelynek fontos a családalapítás, akiknek tetsző az esküvő. Elmondható, hogy mára már divat lett a házasságkötés – emelte ki Menyhért Katalin.

Fotó: Török János

Az esküvőszervező azt mond­­ta, nem az számít, hogy 25–­­50, vagy 150–200 fős a la­kodalom, hanem hogy megtörténjen az esemény. Megtudtuk, míg korábban még elég volt fél évvel hamarabb lefoglalni a ceremóniamestert, most már egy évvel az esemény előtt ér­demes lebeszélni.

Helyszín, zenész, vőfély

Ahogyan Menyhért Katalin is javasolta, az időpont után érdemes minél előbb kiválasztani a helyszínt, hiszen a legkedveltebb helyek már évekre előre le vannak foglalva. Ilyen helyzetekben akár az is szóba jöhet, hogy át kell gondolnia a párnak, hogy a kiszemelt időponthoz vagy a helyhez ragaszkodnak jobban, hiszen lehet, hogy az általuk vá­­lasztott napon foglalt a terem, de egy-két héttel később már szabad. Szintén fontos igyekezni azzal a döntéssel, hogy zenekar vagy DJ szolgáltassa a lagzi szíve-lelkét, vagyis a zenét, aztán pedig mielőbb ki kell választani a megfelelő zenészt, mert őket is gyorsan elkapkodják.


Ha a jegyesek azt szeretnék, hogy gördülékeny legyen a nagy nap, akkor gyorsan kell cselekedni a vőfély vagy a ceremónia­mester kijelölésében is, hiszen a nyári hétvégék hamar elfogynak. Ezt követően jöhetnek a ru­­­hák, a meghívók, a menü, a díszlet, a torta és a virág.

Fókuszban a fotós

A kor nyelve a fotó – fogalmazta meg Rejtő Jenő. Talán ezért is olyan fontos a menyasszonyok számára, hogy a helyszínek megjelölése után rögtön felkeressék a fotósokat. Tarkó Bálint, a Colour b’ART Film&Photo ve­­zetője azt mondta, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne csörrenne meg a telefonja esküvői időpont egyeztetése miatt, lassan az ő naptáruk is betelik.

Fotó: Török János

– Jellemzően minden hónapban a huszadika körüli hétvégé­ket választják a házasságkötés­­re, így ezeket a szombatokat gyorsan elkapkodják. A jövő év­­re még van néhány szabad helyünk, de jól látható, hogy megkezdődött a roham. Nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a fotós lefoglalását, mert egy napon csak egy helyen tud a fotós, videós jelen lenni ahhoz, hogy az elejétől a végéig megörökítse a pillanatot – részletezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!