Szeged és környéke

2009.12.08. 18:42

Ismét hívható az S.O.S. lelki segély telefonszáma

Ismét hívhatják a lelki segítségre szorulók a 80/820-111-et. Egy hónapja, október 28-án némult el az S. O. S. telefon.

Munkatársunktól

Takarékoskodásra kényszerült az egészségügy finanszírozási nehézségei miatt a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja, ezért nem tudta tovább vállalni a bajba jutottak által ingyen hívható telefonszám számlájának kiegyenlítését. A váratlan döntés meglepte a civil segítőket. Vezetőjükkel, Fábiánné Páger Annával az élen minden követ megmozgattak, hogy a 28 éve működő szolgálat megmaradjon: "Cry for help"!

Szeged önkormányzata segít a bajba jutott lelkisegély-szolgálaton: Botka László polgármester közbenjárására a szegedi kistérségi társulás, a humánszolgáltató fogadja be a telefonos lelkisegély-szolgálatot. Az itteni szakmai munka magas színvonala miatt az ország délkeleti régiójában vezető szerepet ellátó szegedi S. O. S. 21 önkéntese december 8-ától ismét hívható. A lelkisegély-szolgálat telefonszámán naponta 19 órától reggel 7-ig fogadja az ügyeletes a hívásokat. A hagyományoknak megfelelően karácsonykor, december 24-étől 27-éig nappal is él a telefon – nonstop segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!