Szeged és környéke

2011.08.03. 19:23

Ismét Hungarikum Fesztivál Szegeden

Szeged - Negyedszer rendezik meg a Hungarikum Fesztivált augusztus 11. és 14. között a Széchenyi téren.

Delmagyar.hu

– A több mint nyolcvan kiállító termékeit felvonultató négynapos rendezvényen nemcsak ehető, iható hungarikumok, hanem kulturális érdekességek is helyet kapnak – mondta el [namelink name="Elekes Zoltán"] fesztiváligazgató.

Bemutatják a különleges Borsa desszertet, képviseltetik magukat a különböző hazai pálinkavidékek, a szőregi rózsa és számos „szegedikum" is. A filmfesztivál mind a négy napján magyar filmeket vetítenek, a gyerekek kalózhajón játszhatnak, lesz veteránjármű-túraverseny és kiállítás. A színpadon zenés-táncos műsorok, előadások várják a látogatókat; többek között operett-összeállítást hallhatunk neves magyar zeneszerzők közkedvelt melódiáiból.

A fesztivál ideje alatt egyes belvárosi éttermekben, cukrászdákban speciális magyar ételeket készítenek. A rendezvényt jövő csütörtökön 17 órakor [namelink name="Bognár Lajos"], a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!