Szeged és környéke

2008.08.06. 16:16

Ismét megnőtt a röszkei határforgalom

Röszke - Megnövekedett a Magyarországra belépő oldal forgalma szerdán délelőtt a röszkei határátkelőnél, a szabadságukról visszatérő török és szerb vendégmunkások miatt. A Magyarországra belépni szándékozóknak két órás várakozásra kell számítaniuk, kifelé azonban zavartalan a forgalom.

Delmagyar.hu

Csütörtökre szintén a belépő oldalon, 1-2 órás várakozást jelez a rendőrség, csakúgy, mint az elkövetkező hétvégére, mikor a várakozás 4 órára is növekedhet. A hét utolsó három napján a kilépő oldalon is előfordulhat hogy megnövekszik - várhatóan 1 órásra - a várakozási idő - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szerbiába utazó magyar és szerb állampolgároknak a tiszaszigeti, a többieknek a tompai átkelőt javasolja használni a rendőrség.

A román határszakaszon egyelőre zavartalan az átkelők forgalma. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban dolgozó románok és moldávok augusztusban kapják meg szabadságukat. Emiatt a hétvégére és a későbbiekben is forgalomnövekedésre lehet számítani a román határnál is, főként Nagylaknál.

Címkék#Röszke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!