Szeged és környéke

2012.06.13. 19:31

Ismét rózsaünnepre készülnek a szőregiek

Szeged-Szőreg - Június 22–24. között rendezik a XIV. Szőregi Rózsaünnepet.

Munkatársunktól

[namelink name="Fellép Korda György"] és [namelink name="Balázs Klári"], a Roy és Ádám Trió, az Irigy Hónaljmirigy és a Gera Fivérek. Szombaton 16 órától a Fásy Mulató felvételét tartják a sportpályán. A nézők találkozhatnak többek között Fásy Ádámmal, Fásy Zsüliettel, Csongrádi Katával, Karda Beával. A műsorban fellép a Desperado, [namelink name="Zoltán Erika"] és a Dolly Roll is. A rózsaünnepi felvonulást a felvétel közben tartják 17.30-tól. Átadják a legszebb kerteknek járó díjakat, és rózsaboszorkányt is égetnek.

A Rózsák terén a Borica – Bálint Sándor Néptáncegyüttes és az Újszentiváni Hagyományőrző Egyesület lép fel. A művelődési házban több, rózsával kapcsolatos kiállítást is rendeznek, például arról, hogyan jelenik meg a rózsa az egyházi művészetben. A rózsaföldekre a Hősök teréről szombaton félóránként ingyenes autóbuszok indulnak 9.30 és 16 óra között. Szombaton rózsadzsemet is lehet kóstolni a művelődési házban. Lesz főzőverseny, utcabál és divatbemutató is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!