Szeged és környéke

2009.10.28. 20:28

Jacksonra emlékeztek

Szeged - Michael Jackson ötvenkoncertes fellépéssorozattal készült a nagy visszatérésre, amelynek a This Is It (Ez az) címet adta. Négy hónappal a halála után mutatták be azt a filmet, amelynek kockáin a felkészülés pillanatait láthatja a közönség, s amely ugyanezt a címet viseli.

Bobkó Anna

A popsztár halála az egész világot megrendítette, rajongói szerettek volna emléket állítani az énekesnek, ezért rendezték meg az első Michael Jackson flash mobot.

A flash mob magyarul villámcsődületet jelent. Lényege, hogy az emberek előre megbeszélt időpontban és helyen összegyűlnek, és valami különös, figyelemfelkeltő dolgot csinálnak. Torontóban például párnacsatáztak, Budapesten több százan nyitották ki egyszerre esernyőjüket. Majd a csoportosulás amilyen gyorsan összeverődött, olyan gyorsan fel is oszlik.

Fehér kesztyűben, kalapban és nyakkendőben táncoltak a tegnapi szegedi flash mobon az elhunyt popsztár rajongói. Fotó: Schmidt Andrea

Fehér kesztyűben, kalapban és nyakkendőben táncoltak a tegnapi szegedi flash mobon az elhunyt popsztár rajongói. Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Kovács Edit és barátnője, Jéga Szabó Judit Budapesten vett részt az első Michael Jackson flash mobon, ahol az utcán kezdett el táncolni a popsztár számaira a tömeg. Elhatározták: Szegeden is megszervezik ugyanezt. Első akciójukra – amelyen csaknem százan vettek részt - néhány héttel ezelőtt a Kárász utcán és a Dugonics téren került sor. Tegnap pedig a Szeged Plazában adták elő a koreográfiát, amellyel hatalmas sikert arattak.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!