Szeged és környéke

2019.08.23. 15:18

Játékpark épül Kübekházán: a gyerekek maguk választhatták ki, milyen eszközöket szeretnének

Az új játékbirodalmat vasárnap délután adják egy családi piknik keretében.

Hajó Edina

Maguk választhatták ki a kübekházi gyerekek, milyen játékokat szeretnének a település játszóterére. – Tavasszal gyereknépszavazást hirdettünk. Szavazólapokat kaptak az óvodások, iskolások, és a legtöbb szavazatot kapott játék került a képviselő testület elé, megszavaztuk, majd beszereztük őket – magyarázta Molnár Róbert, a település polgármestere.

Fotók: Kuklis István

Hozzátette, a falu lakosainak átlagéletkora 38 év, így sok gyermek van a településen, akik nagyon várják már az új játszóteret. A település vezetője szerint nagyon fontos, hogy összetartó közössége legyen a településnek, ehhez pedig szükségesek az ehhez hasonló terek.

 

A kübekházi játszótér több ütemben újul meg, most hét új játékelemet kapott, így már játékparkká bővült. Az önkormányzat saját forrásból 3 millió forintot fordított rá. Különlegessége a játszótérnek a színes napvitorlák és a tér közepén álló világítótorony, amelyre ottjártunkkor szerelték fel azokat a plexilapokat, amin a kübeki gyerekek fotói szerepelnek.

– Októberben még egy elemet elhelyezünk majd, egy körforgó játékot telepítünk még ide, és terveink szerint egy kis parasztudvart építünk fel, amelyben lesznek tyúkok és pávák – magyarázta a település vezetője. A régebbi játékokat most felújították, ám a jövőben az a tervük, hogy az itt maradt 5 régebbi elemet is fokozatosan lecserélik a következő két évben.


A Játékparkot játékos, családi délután keretében, augusztus 25-én, vasárnap délután 4 órakor adják át. A gyerekeknek vetélkedőket szerveznek és akár piknikezhetnek is, az önkormányzat hot doggal, a szülők saját készítésű süteményekkel készülnek az eseményre.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!