Szeged és környéke

2019.09.04. 12:08

Javítják hétfőtől a szegedi Bertalan hidat, négy hetes forgalomkorlátozás vár az autósokra

A Bertalan hídon szeptember 9-én, hétfőn az újszegedi felhajtó ágon elkezdődik a híd dilatációs szerkezetének javítása.

A munkálatok várhatóan négy hetet vesznek igénybe, ezalatt az érintett oldal két forgalmi sávját lezárják a szakemberek - tudtuk meg a Magyar Közút sajtóközleményéből.

A felvétel áprilisban készült, akkor 61 millióból javították a hidat, és a külső sávot lezárták a munkálatok idejére. Fotó: Karnok Csaba

A felvétel áprilisban készült, akkor 61 millióból javították a hidat, és a külső sávot lezárták a munkálatok idejére. Fotó: Karnok Csaba

A zavartalan közlekedés érdekében a munkálatok hétfőn a reggeli csúcsidőszak után, 7:30-kor kezdődnek. Az érintett oldalon mindkét irányban egy sávon haladhat a forgalom 30 km/órás sebességkorlátozás mellett.

A munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tanácsokat is adtak az autótoknak: ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon. Érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A hidat áprilistól is javították, az újszegedi felhajtó ágon a híd egyik szélső gerendáját cserélték ki a nyár közepéig: a részleteket korábbi cikkünkben olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!